Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi Obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesinde Üngüt Ortaokulu ve Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğrencileri ile Halk Sağlığı Müdürlüğü Personel katılımları ile uçurtma şenliği düzenlenmiş ve balon dağıtımı yapılarak sağlıklı beslenme ve sağlık için hareketli yaşam konusunda bilgilendirme yapılarak el broşürü dağıtımı yapıldı.

Programa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet YENER, Müdür Yardımcıları Dr. Harun ÇETİN, Ersin ÖZGÜL, Şube Müdürleri Dr. Adem KAYA ve Bayram PAKSOY katıldı.

Dr. Ahmet YENER yaptığı açıklamada; aşırı kilo sorununun dünyada olduğu gibi Türkiye'de de salgına dönüştüğünü, bunun için obeziteyle mücadele kampanyası başlattıklarını belirterek;  “Günde 10 bin adım atmalıyız. Bunun için vatandaşlarımıza ücretsiz adım ölçer dağıtıyoruz “ dedi.

Yemek yemenin bazıları için büyük bir keyif olduğunu, bu zevkten kısmen vazgeçmek gerektiğini ifade eden YENER,  "Az yemek yemeli, acıkmadan sofraya oturmamalı, doymadan kalkmalı, mutlaka egzersiz yapmalıyız. Günde 10 bin adım atmalıyız. Bunun için vatandaşlarımıza ücretsiz adım ölçer dağıtıyoruz. Türkiye'de son 25 yılda şişman sayısının ikiye katlanması Obezite ile mücadeleyi zorunlu hale getirdi” diyerek, katları inip çıkarken asansör yerine merdiven kullanılmasını, kısa mesafelerde araç kullanmak yerine yürünmesini öneren YENER, vücut kitle indeksi kavramının vatandaşların zihninde yer etmesi, 25'in üzerinde olanların aile hekimlerinden yardım alması gerektiğini söyledi.

YENER, bol sebze ve meyve alınmasında da yarar olduğunu ifade ederek, şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durulmasını istedi. Aşırı zayıflığın da bir sağlık sorunu olduğunu, bunun tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, "İnsan sağlıklı olan her yiyeceği yiyebilir ama yüksek kalorili olanları az tüketmek lazım.

Ayrıca programımıza Ahir Dağından yamaç paraşütleri ile atlayarak katılan sporcularımıza Hareketli yaşama verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.​" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi