Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü arasında yürütülen Proje kapsamında ,Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr.M.İlker Çitil Başkanlığında Necip Fazıl Şehir  Hastanesinde 'Masa Başı Tatbikatı' yapıldı.

Tatbikata İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen ve Sağlık kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Müdürü Dr.Çitil;“Gerçekleştirilecek 2014 İL-SAP masa başı tatbikatı ile; Kahramanmaraş (İL-SAP) İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı çerçevesinde Necip Fazıl Şehir Hastanesinde meydana gelmesi muhtemel bir yangın durumunda İlimizdeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının mevcut durum ve kapasitesini, afet yönetimi ve afetlere hazırlıkları görmek; bunun yanında afetler açısından riskli olan İlimizde İL-SAP dâhilinde görev alacak tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının her zaman göreve hazır olması, İlimiz sağlık birimlerinin uyum ve organize bir şekilde afete hızlı ve doğru müdahale edebilmeleri için oluşturulmuş olan 2014 Kahramanmaraş İL-SAP ın uygulanabilirliğini görmek ve kamuoyunda afetlere yönelik hazırlıklı olma bilincinin canlı tutulmasını sağlamaktır” dedi.       

Hastane afet planlarının hayata geçirilmesi ve devamının sağlanması doğrultusunda yılda bir kez gerçekleştirilen tatbikat, senaryo gereği Necip Fazıl Hastanesi Atölyesinde çıkarılan yangın üzerinden yürütüldü.

Masa başı tatbikatı karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.




Editör: Haber Merkezi