BBP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ahmet Üzüm, yaptığı basın açıklamasında, şu şekilde konuştu:

“Bugün içerden ve dışardan kuşatma içerisinde nefesi kesilmek istenen bir ülkenin kırk yiğidinden biri olarak milli ve manevi bir güçle bu kuşatmayı yararak size Türk İslam ülküsünün hâkim olacağı bir ülkeyi sunacak olan bir kadronun mensubu olarak sesleniyorum! Biz, ulusal ve uluslararası pazarlıkların doğurduğu bir siyasi hareket değiliz! Kökü Göktürklerden Selçukluya, oradan Osmanlıya ortanda yangından kıymetli bir eşya gibi kurtardığımız Anadolu coğrafyasına uzanan bir Türk İslam medeniyetinin bakiyesiyiz. Bugün terörist karşısında aciz kalan, uluslararası siyasetin tavize zorladığı, milli hassasiyetlerin törpülendiği, siyasi körlüğün ve takım tutar gibi parti tutma alışkanlıklarının üstünde ve ötesinde tüm şer odaklara karşı size milli, islami, sivil ve katılımcı bir anlayışın milli sesi Büyük Birlik Partisi çatısı ile alternatif sunuyoruz!

Kanaat önderinden hain, terörist başından sayın çıkaran bu hükumet ve birlikte yaşama azminden ülke menfaati için bir araya gelme nezaketinden uzak muhalefet anlayışından bu ülkeyi bir kilimin desenleri gibi gören ve öyle seven Muhsin Başkanın yol arkadaşları olarak çaresiz olmadığınızı, denenmiş pazarlıklı seçenekler dışında milli alternatifiniz olarak karşınızdayız.

Eğitimde, basın özgürlüğünde, ekonomide, dış siyasette dibe vurmuşken hala anket ve şahsi çıkar peşinde koşanlardan değiliz.

Evet, biz milliyiz, Türk milletinin tüm değerlerini yaşatmak ve küresel emperyalizme dur demek istiyoruz!

Evet, biz islamiyiz, bugün selefi, cihatçı anlayışla kirletilen terörize edilen gerçek islami anlayışı Anadolu coğrafyasının saf ve temiz islami anlayışında yaşadığını biliyoruz.

Evet, siviliz özgürlüklerden korkmuyoruz, renklerden korkmuyoruz, görüşleri zindanla, fikirleri ihanetle anmıyoruz.

Evet, biz herkes için adalet herkes için hukuk diyoruz.

Bizi ulusal ve uluslar arası tezgahın ürünü siyasiler karşısında yalnız bırakma, sana uzanan bu milli ve islami eli boş bırakma!

Ben rahmetli başkanımı yad ederek hepinizi bir büyük birliğe çağırıyorum!

 

Tarihten o eski kahramanlar gelsin

Ertuğrullar salur kazanlar gelsin

Ey yurt kadeh tokuşturanlar yetmez

Uğrunda yürek tokuşturanlar gelsin “

Editör: Haber Merkezi