Aday adaylık açıklaması sebebiyle konuşan MHP İl Başkanı Süleyman Öner, Türkiye’nin yıkım üzerine yıkım yaşadığını belirterek, milli ve manevi değerlerin ayaklar altına alındığını, linç edildiğini söyledi, Türkiye’nin bir belirsizlik girdabına doğru sürüklendiğini ileri sürerek, genç, dinamik ve enerji dolu kadroları ile MHP’nin iktidara koştuğunu ifade etti, bu ülkenin MHP iktidarına ihtiyacı olduğunun da altını çizdi, bir basın mensubunun başka bir aday adayının bir televizyon kanalı ile olan ilişkisi konusunda, sorusuna cevap olarak basın mensuplarının bu meselede hassas olması gerektiğini hatırlattı, arkasından iktidar ile terör örgütü arasında görüşülen 10 maddeden oluşan ihanet maddelerinin ülkeyi bölmeye doğru sürüklediğini iddia etti.

Başkan Öner, ayrıca tüm aday adaylarına eşit mesafede olduğunu da kaydederek, herkese başarı dileklerinde bulundu.

MHP Milletvekili aday adayı Şahin Yıldırım, salona girdiğinde, gördüğü manzara karşısında duygulandığını, mutlu olduğunu belirterek, “Burada inanmış, ülkücü dostlarımı gördüm, bu çatı altında olmaktan son derece mutluyum. Yarına hazırız, iktidara koşuyoruz diyen bu ekibe, bu ülkücü kadroya can kurban” dedi.

Bu topraklarda bir tek değerin olduğunu, kendilerini bu salona getiren, taşıyan, bağrına basan ülkücü hareketin bu ülkeye gerekliliğini hatırlatan MHP aday adayı Şahin Yıldırım, “Ülkücü hareket bize şahsiyet v ekimlik kazandırdı” ifadesini kullandı, “Biz bu günlere kolay gelmedik, bedel ödedik, şehit verdik, başkalarının emir komutasında siyaset yapmadık, iktidar da olmadık. Şöyle bir geriye dönüp bakın, iktidar olan kaç parti kaldı günümüzde, hepsi de siyaset tarihine gömüldüler, yok olup gittiler. Sevgili dostlar, MHP gibi ideolojik hareket yüzyıllardır sürüp gidiyor. Hepimizin ortak d erdi, MHP’yi iktidar yapmak. Bunun içini buradayız, buradasınız. 7 Haziran tarihi, iktidar kapılarının açıldığı tarih olacaktır. Bakın, Türkiye çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Dış politikada, ekonomide işler iyi gitmiyor. Çünkü iktidar, siyasi ve kendine yontan kararları ile onulmaza yaralar açıyor. Tabi ülke bundan zarar  görüyor, telafisi de zor oluyor. Ancak biz iktidara geldiğimizde, bu sıkıntılar bitecektir” diye konuştu.

VATAN, MİLLET, BAYRAK VE ÜLKÜ BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALI, ÖN PLANDA TUTULMALI

Hayli heyecanlı olan, ancak düzgün Türkçesi ile salondakilerin gönlünü fetheden MHP aday adayı Şahin Yıldırım, bu iktidar döneminde hatalı dış politika ve ekonomi politikaları ile ülkenin nereden nereye geldiğini anlattı, örnekler verdi, parlamentoda yaşanana sokak kavgalarının çocuklara kötü örnek olduğunu ileri sürdü, bunu demokratik kültürün zayıflığı olarak yorumladı.

Yıldırım, insanların patlama noktasına geldiğini, ülkenin gidişatından kimsenin memnun olmadığının da altını çizdikten sonra, ülkücülerin parlamentoda temsilcisi olmak için aday adayı olduğunu vurguladı, “7 Haziran genel seçimlerine kadar top teşkilatımızda ve seçmenin ayağına geldi. Şunu emin olun, MHP’yi iktidara taşımak boynumuzun borcu haline geldi. El birliği ile, gönül birliği ile MHP’yi iktidara taşımak, hepimizin üzerine düşen kutsal bir görev olmuştur. Televizyonlarda sayın genel başkanımızı izliyorsunuz, yüreğimize su serpen açıklamaları oluyor. Ancak şer ve güç odakları engellemeye çalışsa da, onların bu oyunlarını bozmalıyız. Bizler merkezde, ilçelerde uyum içinde, ahenk içinde olur, çalışırsak, önümüzde kimse duramaz. İktidar bu partiyi göz ardı edemez. Yeter ki bizler inanalım. İnandıktan sonra mesele bitmiş demektir” ifadesini kullandı.

SAPINA KADAR ÜLKÜCÜYÜM!

Aslen Elbistanlı olduğunu söyleyen Yıldırım, özgeçmişinden söz etti, geçmişte Ankara Ülkü Ocakları Başkanlığını yürüttüğünü, o dönemde ülkücülerin altın çağını yaşadığını kaydederek, akabinde Afşin Elbistan Linyit İşletmelerinde 15 yıllık çalışma hayatından sonra yeniden Ankara’ya döndüğünü, Enerji Bakanlığındaki genel müdürlük görevi sonrası, İller Bankasında da üst düzeyde görev aldığını vurguladı, şimdi ise emekli olup, kendisini milletine, halkına ve ülkücü camiaya adadığını ifade etti, son olarak da, “Türkiye bizlere emanet, bizler emanete ihaneti kabul etmeyiz. Emaneti korumak bize düşer” dedi, salondakilerden bol alkış topladı.

 

Editör: Haber Merkezi