CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, AK Parti kanatları altında hükümete ve başkanlık sistemine verdiği destekten ötürü MHP lideri Devlet Bahçeli’yi anlamakta zorluk çektiğini söyledi.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Esat Şengül, başkanlık sistemi ve referanduma ilişkin kaygılarını belirtirken, “Toplum bu meselelere yabancı. Türkiye’nin başkanlık sistemine ihtiyacı var mı, yok mu bunu halka anlatamadılar. AK Parti 15 senedir iktidarda, ha yaptığı iyi şeyler olmadı mı oldu, ama iktidarda oldukları süre içinde ne terörü bitirdiler, ne ekonomiyi rayına oturtabildiler. Ortadoğu kan gölüne dönmüş, yabancı ülkelerde düşman kesilmişken, çıkın sorun insanlara hayatından memnun olan var mı? Kabul etmek gerekirse, ekonomi iyi değil, adeta dip yaptı. Her zaman söylüyoruz, ülke iyi yönetilmiyor. Hal böyle iken bir de kalkıp başkanlık sistemini dayatmaya çalışıyorlar. Her gün şehit geliyor, askeri, polisi şehit düşerken, dolar aldı başını gitti, bugün neredeyse 4 binlere dayandı. Akaryakıt hakeza” diyerek ekonomiye ilişkin kaygılarını dile getirdi, gerek başkanlık sisteminde, gerekse meclisteki 18 maddenin görüşülmesinde dik duruş sergilediklerini vurguladı.



BİZ HAYIR KAMPANYASI YÜRÜTECEĞİZ

Muhtemelen 2 veya 9 Nisan’da yapılması düşünülen referandum ile ilgili olarak da İl Başkanı Esat Şengül, ”Referandumda neden hayır diyeceğimizi halka anlatacağız. Vatandaşlarımıza hayırlı günler diyeceğiz. Herkese anlatacağız bunu. Sahalara inip, alanlarda bunun sakıncalarını dile getireceğiz. Ülke, insanlar yaşam savaşı verirken, işsizlik tavan yapmışken, ülkede ekonomi ve terör konuşurken, başkanlık sistemini getirip dayatmalarına tabi ki hayır diyeceğiz!” diye konuştu.

BAHÇELİ’NİN ERDOĞAN İÇİN SÖYLEDİKLERİNİ KİMSE UNUTMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç ise, gazetecilik döneminde, bugün için anlamakta zorluk çektiği Devlet Bahçeli’yi 3 yıl takip ettiğini ifade etti,

“Sayın Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için dün söylediklerini bugün millet unutmadı. Bugün MHP tabanı ve ülkücü camia Bahçeli’ye tepkili. Çünkü MHP lideri tabanından koptu, bağları kesti.” dedikten sonra, sözü teröre ve FETÖ’ye getirerek, “Bunları biz mi besledik, biz mi büyüttük, ülkeyi bu hale biz mi getirdik? Terör örgütleri ile İmralı’da, Dolmabahçe’de, Oslo’da biz mi görüştük? ” sorusunu sordu, devam ederek de; “Daha düne kadar Fetö ile birlikteydiniz. Kadroları beraber atadınız, açılışları birlikte yaparak, birlikte kurudelalar kestiniz. Aynı yağmurda ıslandınız ve gittiğinde de arkasından yalvardınız, ‘hocam ne olur dön, seni özledik’ diye… Türkiye’yi bu noktaya biz mi getirdik.” İfadesini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’TA HAYIR OYLARI YÜKSEK ÇIKACAK

Ali Öztunç açıklamasının devamında ise referandumda Kahramanmaraş halkının hayır oyunu kullanacağını, bu oranın da yüksek olacağını iddia ederek, buna inandığını yineledi ve son olarak da “Bu oylama hayır ile şerrin oylaması olacak” yorumunda bulundu

ÜNAL ATEŞ’TEN AKSU TV’YE ÇAĞRI.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ise, Aksu televizyonuna bir çağrıda bulunarak, halkın daha net ve daha iyi bilgilenmesi için referandum konusunda siyasi parti temsilcilerinin de katılacağı bir canlı yayın programı düzenlemelerini istedi, “Aksu tele vizyonu bizim gözbebeğimiz. Herkes vatandaşın niye evet, niye hayır denileceğini net öğrenmesi lazım. Biz hayırda hayır var derken, onlar da neden evet denilmesi gerektiğini halka anlatsınlar” vurgusunu yaptı, akabinde ise ülkenin ekonomi ve terörü konuşurken, yaşarken başkanlık sistemini dayatmaların siyasi etikle ilgisi bulunmadığına dikkat çekti.

Basın toplantısına ayrıca CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet İşlek de katıldı.

Öztunç, sözlerinin ardından gazetecilerin gündeme yönelik sorularını cevaplandırdı.

Editör: Haber Merkezi