CHP Kahramanmaraş Milletvekili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, yerel seçim çalışmaları kapmasında esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Öztunç, beraberinde CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ejder İşlek, Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ve parti yöneticileri ile birlikte esnaflara hayırlı işler dileyerek, beklentileri dinledi.

Ulu Camii’den başlayarak Trabzon Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerine ziyaretlerini sürdüren Öztunç, vatandaşın da yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Beş yıllığına destek isteyen Öztunç, sadece beş yılda Kahramanmaraş’ı Akdeniz’in incisi yapacağı vaadini yineledi.

Öztunç, gazetecilere yaptığı açıklamasında, projelerini 9 Şubat’ta açıklayacağını söyledi.

Öztunç, şu açıklamalarda bulundu: “Bugün itibari ile bugün bu saate kadar strateji toplantımızı gerçekleştirdik, projeler toplantımızı gerçekleştirdik çok güzel projeler hazırladık önümüzdeki günlerde muhtemelen 9 Şubat’ta yapacağımız bir toplantıda Kahramanmaraş kamuoyuna duyuracağım.

Esnafımızı gezmeye başladım gerçekten çok güzel bir ilgi var yurttaşlarımız Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz aynı kalıp aynı yönetimden bıkmışlar bunu da bana söylüyorlar.

Ben bir kez daha söylüyorum bakın milletvekilleri seçimleri ile belediye seçimleri çok farklıdır. Milletvekilleri seçimlerinde belki partiye oy verilebilir lidere oy verilebilir ama belediye başkanı seçiminde belediye başkanı adayına oy verilir.

Eskişehir’de AK Parti her zaman milletvekillerinde 1. Parti çıkıyor ama belediye başkanlığı seçiminde Yılmaz Büyükerçel kazanıyor. Niye çünkü vatandaş Yılmaz Büyükerçel’e oyunu veriyor. Benim halkımızdan istirhamım; bana 5 yıl görev versinler, Kahramanmaraş’ın sorunlarını 5 yıl içerisinde basamak basamak tertemiz yapacağım,  bambaşka bir şehir haline getireceğim.

Seçimlerde oy adaya verilir. Şimdi Ak Parti’nin adayı Hayrettin Bey seçilirse Hayrettin Bey yönetecek Tayyip Bey yönetmeyecek ki, ya da ben seçilsem ben yöneteceğim benim partimin genel başkanı gelip yönetmeyecek ki. Belediye seçimlerinde adaya oy verilir partilere oy verilmez bunu bir kez daha vurguluyorum” dedi.

HIRSIZLIĞI, YOLSUZLUĞU BİTİRECEĞİM

Öztunç, konuşmasının devamında belediyede çalışmadan maaş alanların olduğunu iddia ederek; “Gördüğüm ilgiden çok memnunum Allah’ın izniyle hemşerilerimin desteğiyle ben bu seçimi 31 Mart akşamı alacağım.

 31 Mart Kahramanmaraş’ta bambaşka bir yönetim hırsızlık olmayacak, yolsuzluk olmayacak belediyeden kart alacaksın bankamatik kartı belediyeye gelmeden iş güç yapmadan maaş alacaksın kimin parası bu vatandaşın parası bunlara asla izin vermeyeceğim. Bir kuruş para çaldırmayacağım bir kuruş. Ve yatırımın en güzelini yapacağız. 3 tane mega projem var olabilecek projelerim var önümüzdeki süreçte bunları hep birlikte yaşayacağız ben yurttaşlarımızın hemşerilerimizin bana gösterdiği ilgiden dolayı çok mutluyum Allah’ın izniyle hemşerilerimin desteğiyle 31 Mart akşamı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı da olacağım bunu da biliyorum” dedi.

KİMİ GÖNDERSEM KAZANIR DEVRİ BİTTİ

1 Nisan’ın doğum günü olduğu hatırlatılan Öztunç; “Evet doğum günüm, 1 Nisan’da Kahramanmaraş halkı bir şaka yapacak. 1 Nisan, biliyorsunuz aynı zamanda bir şaka günüdür.

1 Nisanda Kahramanmaraş’ta yepyeni bir bakış açısı olacak yepyeni bir anlayış olacak yani bu parti siyaset anlayışı değil yani ben kendi vizyonumu, yıllardır aldığım eğitimimdir, yaptığım çalışmalardır kendi vizyonumla önce hırsızlığı bitirerek yolsuzluğu bitirerek ve gerçekten halk için belediyecilik yaparak sosyal belediyecilik yaparak görev yapacağım.

Belediyenin işi çöp toplamak, temizlik yapmak zaten bunu yapmak zorunda asli görevi. Çöp toplayacak, temizlik yapacak ama belediyenin başka görevleri de var istihdam yaratmak gibi.

Ya Gaziantep’te tren var mı, tramvay var mı var onlarda aynı partiye oy veriyor Kahramanmaraş’ta niye yok Kahramanmaraş’ta AK Partiye oy verdi. Niye tramvay hattı buraya kurulmadı hafif raylı sistem niye buraya kurulmadı yıllardır niye ceketimi göndersem kazanır diyorlar. O dönem bitti o dönem bitti. İnşallah Allah’ın izniyle hemşerilerimin desteğiyle ben bu koltuğa oturacağım ve görecekler hizmet nasıl yapılırmış” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi