Aynı zamanda Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi olan MARTI’nın dernek başkanı Çiğdem Şeker ve MARTI üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Ali Öztunç, başkan seçildiği takdirde neler yapacağını anlattı. Bu arada, Çiğdem Şeker, yaptığı açıklamada, Ali Öztunç ve diğer belediye başkan adaylarından beklentilerini anlattı.

Şeker, “Bilindiği üzere hayvan haklarını ilgilendiren tüm çalışmalar belediye başkanları ile yürütülmektedir. Biz hayvan hakkı savunucularının herhangi bir ihlalde başvuruda bulunduğu ilk adres belediyelerdir ve çözüme ulaştıran ise başkanların bu harekete bakış açılarıdır” diyerek, şunları söyledi:

zamanda kendilerinin hayvanlar ve hayvan hakları ile ilgili projelerini dinlemek bizim için oldukça önemlidir.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda milletvekili Ali Öztunç Beyefendiyi ve ekibini bu konuları konuşmak üzere HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu üyesi olan derneğimizde ağırladık. Projelerini ve hayvan hakları ile ilgili çalışmalara bakış açısını bizlerle detaylı bir şekilde paylaşan Sayın Vekil aynı zamanda sıraladığımız taleplerin altına imzasını atarak bizlere güvence verdiler.

Kendilerinden ve tüm adaylardan beklentimiz ise şu şekilde:

  1. Sahipsiz hayvanlara karşı belediye şiddetinin ve genel şiddetin durdurulmasını sağlamak için, mevcut yasa içerisinde bizlerle her türlü işbirliğine açık olacağınıza,
  2. Hayvanlara eziyet işkence eden ve zulmedenlerin “normal vatandaş veya resmi görevli” ayırımı yapılmadan karşısında duracağınıza,
  3. Hayvanların kaçak üretimine, satışına, yasa dışı ithalatı ve internet ortamındaki her türlü yası dışı satış ve yayınlarına, hayvan deneyleri, hayvanat bahçeleri, yunus parkları, sirklere, horoz ve köpek dövüşlerine, at, eşek, katır gibi yük hayvanlarının zulüm altında kullanılıp sonra kesime gönderilmesine, avcılık ve yaban hayvanlarına yönelik yanlış uygulamalara karşı insani ve vicdani boyutta tüm yasal tedbirlerin alınması için destek olacağınıza,
  4. Doğayı ve Hayvanların Yaşam Haklarını koşulsuz koruyacak uygulamaları da içeren bir yasa tasarısının hazırlanması için destek olacağınıza, şehrinizdeki hayvan haklarına ilişkin uygulamaların yasaya uygun ve doğru yapılması için gönüllü kişi ve kuruluşlar ile iletişim kurarak yerel bazda çalışmalar yapacağınıza söz vermenizi talep ediyoruz.

Sayın Ali Öztunç'a ve ekibine teşriflerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyor ve bu hizmet yarışında tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Oy kullanamayan fakat var olan sessiz dostlarımız hayvanları, bu hizmet yarışının içine yerleştirerek onların da varlıklarının fark edilebilmesinde çabamıza destek veren onların sesi olan  siz değerli basın mensubu dostlarımıza binlerce kez teşekkürü borç bilirim.”

Editör: Haber Merkezi