Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısına, İYİ Parti Disiplin Kurulu Başkanı Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, İYİ Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Filiz, İYİ Parti Kurucu Üyesi Av. Günay Kodaz, CHP İl Başkanı Esat Şengül, her iki partinin ilçe teşkilatları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, yaptığı konuşmasında partisinin ilk girdiği seçimde başarı elde ederek meclise girdiğini, 40 milletvekili ile milletin sesi olduğunu söyledi.

31 Mart Yerel seçimlerinde Millet ittifakının büyük başarı elde edeceğini ifade eden Çabukel, İYİ Belediyecilik anlayışı ile Kahramanmaraş’ı ileriye taşıyacaklarını belirtti.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, 31 Mart mahalli seçimlerinin bir kader seçimi olduğunu, bu seçimde vatandaşların partilere değil, adaylara oy vereceğini kaydederek, 5 yıl süre istedi.

Öztunç, konuşmasının devamında: “Bu atom karınca kardeşinizi seviyorsanız, Millet İttifakında adaylarımıza oy verin.  Şehrimi seviyorum, sizleri seviyorum. Sorunları biliyorum. Belediye başkanı seçildiğimde, sizlere söz veriyorum, bu şehrin kaderini değiştireceğim. Beni tanıyorsunuz, başkaları gibi Ankara’ya gidince telefonumu değiştirmedim, numaram hep aynı. Seçim çalışmaları sürecinde memleketimin her karış toprağını gezdim, kimin nerede, ne sorunu varsa hepsini biliyorum. Bu şehrin çehresini ve kaderini değiştireceğime söz veriyorum. Yine söz veriyorum, başkan seçildiğimde bu şehre hafif raylı sistem gelecek. Ama şunu belirteyim, önümüzdeki günlerde sahaya çıkıyorum, hep CHP aday tanıtımında, hem de projelerimi açıklarken sizlere ilginç açıklamalarda bulunacağım” dedi.

İktidarı da eleştiren Öztunç; “AK Partililer ceketimizi koysak kazanırız diyorlar. Yok öyle yağma. 695 mahallenin sorunlarını bilen ve bunları çözebileceğine inanan kim varsa, belediye başkanı o olacak” diye konuştu.

BU KARDEŞİNİZE GÜVENİN!

Öztunç; “Memleketin her köşesinde, kimin ne sorunu varsa çözmek boynumun borcu. Yerel seçimlere gidiyoruz, gücüm yettiğince çalışacağım. Siz yeter ki bu kardeşinize 5 yıl süre verin ve güvenin. 5 yıl içinde Kahramanmaraş’ı Akdeniz’in incisi yapacağım. Başkan seçildiğimde israfı önleyeceğim, işe gitmeden, sırf ATM’lerden maaş alanları temizleyeceğim.

Kıbrıs Meydanına bıraksanız Bertiz’i bulamayacak birisi bu şehri yönetemez.  O nedenle diyorum ki, yerel seçimlerde oyunuzu partilere değil, adaylara verin! Sandığa gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyun ve bu atom karınca kardeşinize oy verin! Artık yola çıktık, durmak yok. Göreceksiniz, AK Partiyi darmadağın edeceğim.

Trabzon Bulvarını bu sevimsiz hale getirenleri, Elbistan’da sudan 90 bin kişi zehirlendi, hastaneler dolup taştı. Buna sebebiyet verenlere oy vermeyin! Trabzon bulvarının bugünkü halini görüyorsunuz, esnaf perişan, millet perişan, sürücüler öyle perişan. Benim derdim Kahramanmaraş, benim derdim Millet İttifakı. El ele verelim, bu şehrin kaderini değiştirelim. Bu şehirde belediye başkanlığı yapan İbrahim Öztürk’ten sonra adını altın harflerle yazdıran Ali Öztunç olacaktır. Belki boyum kısa, kafam kel ama mangal gibi yüreğim var. Şimdi adayım ya, sahaya çıkıyorum ya, çamur atacaklar, iftira atacaklar. Bunların cibiliyetinde var çamur atmak. İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım var. Eee, o Binali ise, ben tek Ali’yim. Oysa Kahramanmaraş’ta binlerce Ali var. Millet İttifakında zafer bizim olacak!” diyerek sözlerine son verdi.

YÜZDE 49’U HAİN İLAN EDİYORSANIZ SORUN SİZDE

Daha sonra kürsüye gelen İYİ Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da, yaptığı konuşmasında iktidara yüklenerek; “Devletin beka sorunu olduğunu söylüyorlar. Kendilerine oy vermeyen yüzde 49’u hain ilan ediyorlar. Evet devletin bir beka sorunu var, ancak siyasilerin kötü yönettiği için var. Bu gün siz yüzde 49’u hain ilan ediyorsanız demek ki sorun sizde. Siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz.

Adaletten uzak bir yönetimle bu beka sorunu kalkmaz. Beka sorunu milletin kendisi olan millet ittifakı ile kalkar” dedi.

İYİ Parti Disiplin Kurulu Başkanı Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de, ülkenin millet ittifakına ihtiyacı olduğunu söyledi ve iktidarın ülkeyi yönetemediği eleştirilerinde bulundu.

Bahşi, konuşmasının ardından belediye başkanlarını platforma davet etti. Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı toplantı fotoğraf çekimi ile son buldu.

İŞTE MİLLET İTTİFAKININ ADAYLARI:

Büyükşehir - Ali Öztunç (CHP)

Afşin - Adem Yıldız (İYİ Parti)

Andırın - Ali Çatalbaş (İYİ Parti)

Çağlayancerit - Ahmet Nazım Engizek (İYİ Parti)

Dulkadiroğlu - İttifak görüşmeleri devam ediyor

Ekinözü - Fatih Vicdan (CHP)

Elbistan - Abdullah Paksoy (İYİ Parti)

Göksun - Ramazan Koca (İYİ Parti)

Nurhak - İlhami Bozan (CHP)

Onikişubat - Mustafa Bastırmacı (İYİ Parti)

Pazarcık - Haydar İkizler (CHP)

Türkoğlu - Hasan Kızıldağ (İYİ Parti)

Editör: Haber Merkezi