Partisinin Kahramanmaraş İl Kongresine katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, İYİ Parti’nin keyfiyetten kurulan bir parti olmadığına işaret ederek:  “Bizi ipsizlikle suçlayanlar, bir ipe sarıldı diyenlere yazıklar olsun. Bu iş vatana hizmet ise Bu ip Allah’a kul olmak ise, bu ip insanı değerlere saygı sunmak ise biz gerekirse bu ipi boynumuza geçirmeye hazır ve onun uğruna ölmeye çoktan razıyız” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Erdem: “O kadar heyecanlıyım, o kadar duyguluyum ki. Yüksek bir toplumun huzurunda olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizlerin yavruları, komşuları, arkadaşları kendi üzerlerindeki baskıları kalktığını hissettikleri an bu salonlara sığmayacak bir heyecan ve bu milletin mukadderatına sahip çıkacak bir gençlik olacağını ümit ediyorum.

Vatan, millet, din, devlet deyince ayağa kalkan ve hiç kimsenin salon veya bize kongre merkezi tahsil etmediği bir alanda gönüllerini burayla buluşturan Sütçü İmam’ın ve Rıdvan hocanın torunlarısınız. Kahramanmaraş’ın Birinci Olağan kongresi Kahramanmaraş’ımıza, Ülkemize, iyi partimize ve bütün insanlara hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Erdem, sözlerine şu şekilde devam etti:  “Kahramanmaraş’ın asil evlatları Müminler kardeştir, kardeşlerinizin arasını ıslah edin, barıştırın bu milleti bir yapın bölmeyin, fitne çıkarmayın, ötekileştirmeyin, dışlamayın. Âmâ biz üç günlük dünya hayatının süfli nimetleriyle tatmin olmayı, insanlığın mukadderat sonu olan ebedi âlemin kendisine tahsis edeceklerini unutarak değişen bir millet haline gelir isek zaman nerede kalır bizim Müslümanlığımız.

Bizi ipsizlikle suçlayanlar, bir ipe sarıldı diyenlere yazıklar olsun. Bu iş vatana hizmet ise Bu ip Allah’a kul olmak ise, bu ip insanı değerlere saygı sunmak ise biz gerekirse bu ipi boynumuza geçirmeye hazır ve onun uğruna ölmeye çoktan razıyız.

İYİ Parti olmamızın sebebi bir keyif değil, bir lüks fantezi değil, Dünyanın süfli emellerine talip olma değil, siyasi rol devşirme hiç değil. Milletin çivisi çıkmış, devletin dibine dinamik konmuş, insanlar arasına fitne, fücur yerleştirilmiş ve devleti, ebedi müddet olma felsefesinden uzaklaştırılmış.

Kızılelma, Kırmızı elmaya dönüştürülerek parçalanmış bir vaziyetteyken bu milletin mukattarına sahip çıkmak, bu milletin Allah’ın emaneti ve ecdadın emaneti olduğuna sahip çıkmak ve bu milletin yeniden insanlığa medeniyet var etmesine vesile olmak için kurulmuş bir siyasi harekettir.”

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem’in ardından partililerine seslenmek üzere kürsüye gelen İYİ Parti Kurucular Kurucu Üyesi Av. Günay Kodaz, kongrenin hayırlara vesile olması dilekleriyle konuşmasına başladı.

BAŞARIYI KADINLARIMIZ SAĞLAYACAK

İYİ Parti’nin bir kadın hareketi olduğunu vurgulayan Kodaz; “Elbette biz toplumu cinsiyetler üzerinden ya da farklı değerler, ırklar, mezhepler üzerinden değerlendirmiyoruz. Ancak hanımların siyasetin içerisinde olmadığı yerlerde başarılı olmamızın mümkün olmadığını da çok iyi biliyoruz.

Burada İl Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum, salonumuzdaki hanımların aktif, genç ve sayılarının fazla olmasından dolayı. Bizler, bu zorlu yolu sizlerle yürüyeceğiz. Özellikle çok kıymetli hanımlarımıza sesleniyorum; Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, ilk kez Cumhurbaşkanını hemcinsimizden seçmeye talibiz. Mücadelemizin temel noktası Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı seçilmesidir. Bu noktada tabi ki beylerin destekleri, katkıları, çalışmaları çok önemli ve hepsinin emeklerine sağlık. Kahramanmaraş’ta İYİ Parti adına taş üstüne taş koyan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Asıl hizmeti de hanımlarımızdan bekliyorum. Çünkü başta da söylediğim gibi İYİ Parti bir kadın hareketi. Beyler evlere giremezler, bura da en büyük görev hanımlarımıza düşüyor.

Çünkü sizlerin de bildiği gibi milletimizin bizden beklentisi çok büyük. Tahminlerimizin de üzerinde. Bu beklentiyi karşılamak bizlerin vazifesi.  Her eve, her gönüle gireceğiz. Sizlere inancım sonsuz.

Kongremiz hayırlara vesile olsun,  İl Başkanımız Faruk Atlı ve Yönetim Kurulu Üyelerine başarılar diliyorum” dedi. 

Kongrenin ardından seçimlere geçildi. Tek adaylı seçimde Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı Dr. Faruk Atlı, tekrar il başkanı seçildi.

KİMLER KATILDI?

Kongreye, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem’in yanı sıra İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Av. Günay Kodaz, İYİ Parti Genel Merkez STK Görevlisi Ayşe Odabaşı, İlçe Başkanları, Çevre İllerin İl, İçe ve yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi