Seçime yaklaşık bir yıl olmasına rağmen kulislerin en popüler konusu da kimlerin aday olacağı.

Nasip kimlerindir, gelecek dönemde kimler belediye başkanı olur bilinmez ama siyaseti, siyaset konuşmayı halk olarak seviyoruz.

Öyle ki; konuşurken mangalda kül bırakmayız, siyasetin ‘S’sinden  anlamayanımız bile, istediği kişiyi bir gecede başkan yapar, bir gecede de koltuktan indirir.

Temennimiz, gerek büyükşehir gerekse de ilçelere başkan olacak isimlerin, Kahramanmaraş’mıza en iyi hizmeti verecek, ufku açık, vizyon sahibi, gerçek anlamda büyükşehir yapacak kişilerin olmasıdır.

Gelelim kulilslerde dilden dile dolaşan isimlere!





BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN

Büyükşehir Belediye Başkanlığı konuşulan isimler arasında, öncelikle Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın ismi herkesce biliniyor, kendisi de söylüyor zaten.

Kamuyounda diğer konuşulan isimler ise; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş eski milletvekillerin Dr. Cafer Tatlıbal, Avni Doğan, Hanefi Mahçiçek, Fatih Arıkan, Adalet Bakan Yardımcısı Av. Veysi  Kaynak, 23 ve 24. Dönem Ak Parti Milletvekili aday adayı Siyaset Bilimci Yusuf Gökdoğan, AK Parti İl Başkanı M. Fatih Erkoç, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Prof. Dr. Sefer Aycan, Selçuk Üniversitesi  Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Tahir Akgemci, İşadamı Ahmet Sadullah Kavak ve İstanbul Kahramanmaraşlılar dernek Başkanı İşadamı Bilal Ardıç.

12 ŞUBAT VE DUKADİROĞLU İLÇELLERİ İÇİN

12 Şubat ve Dulkadiroğlu İlçe Belediyeleri için birçok isim konuşulmakta. Bu isimlerden öne çıkanlar; İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Harİta Mühendisi Mustafa Buluntu, AK Parti Merkez  İlçe Başkanı Necati Okay, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Personel eski Daire Başkanı Hamza Karpuz,

ELİBİSTAN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN

Elbistan ilçe Belediye Başkanlığı için, mevcut Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük. İlçesine yaptığı icraatlar şansını artırıyor. Eski Belediye Başkanı Abdullah Paksoy,

AFŞİN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN

Afşin İlçe Belediye Başkanlığı için ise; 2 isim öne çıkmakta. Mevcut Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Çoğulhan Belde Belediye Başkanı Adem Yıldız. 

GÖKSUN İLÇE BELEDİYE BAŞKALIĞI İÇİN


Göksun İlçe Belediye Başkanlığı için, mevcut Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Kızılcık Belediye Başkanı Bayram İnce

ANDIRIN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN

Andırın İlçe Belediye Başkanlığı için yine mevcut Başkan Baki Tezcan, Ankara’da yaşayan Andırınlılar Dernek Başkanı Ramazan Püsküllü

ÇAĞLAYANCERİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN

Çağlayancerit’te de;  Mevcut Başkan Küçük Mehmet Yıldızlı, Belediye eski Başkanı  Nazım Engizek, Vetriner Hekim Uzeyir Kızılseki , CHP İl eski Başkanlarından Av. Selim Sümen

TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN

Türkoğlu İlçesi seçinmin en çekişmeli geçeceği ilçelerimiz arasında. Yine mevcut Başkan Av. Mustafa Taşhan, Beyoğlu Belde Belediye Başkanı Osman Okumuş, Fatih Belde Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güneş.

PAZARCIK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN

Pazarcık ilçemizde aday adayı zenginliği yaşanacak, çekişmeli geçecek ilçeleremiz arasında. Pazarcık içinde Mevcut Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Büyüknacar Belde Belediye Başkanı Mirza Kazlı, Yumaklıcerit Belde Belediye Başkanı Murat Ceyhan, Ak Parti Pazarcık İlçe Başkanı  Mesut Ganidağlı  

Ekinözü’nde Partisinden ihrac edilen Mevcut Belediye Başkanı Erol Üstün dışında henüz başka bir isim yok. Nurhak’ta da mevcut Başkan Ahmet Akkuş’un ismi dışında henüz başka bir aday yok.

Bu saydığımız isimler kamuyounda konuşulan, öne çıkan isimler. Tabi ki adayların belirlenmesinde önemli detaylarıda unutmamak gerek. Partiler adaylarını belirlerken, kamuoyu araştırması, milletvekillerinin ve teşkilatlarının da kanaatleri de önem taşıyacaktır. 






 

Editör: Haber Merkezi