Gazeteci Neşe Yıldızhan ve Sibel Atıcı’ya açıklamalarda Bulunan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel,  Kahramanmaraş’a hizmet etmek için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

Ömer Oruç Bilal Debgici’den görevi devraldıktan sonra vakit kaybetmeden Yürütme Kurulunu oluşturan Görgel, “Yönetim Kurulumuz ve Yürütme Kurulumuz memleketimize ve partimize hayırlı olsun. İnşallah bir dönemi bize tanınan süre içerisinde başarılı işler yapacağız” dedi.

Çalışmalarını birlik ve beraberlik içerisinde yürüteceklerine vurgu yapan Görgel, “Yönetim kurulumuz iş adamlarımızdan kendi çalışma alanlarında çok değerli arkadaşlarımızdan oluştu. Toplumumuzun herkesim ile alakalı isimlerden oluşturmaya çalıştık. O anlamda kapsayıcı bir yönetim kurulu olduğu kanaatindeyim. Yine yürütme kurulumuzu da partimize emek veren isimlerden oluşturduk. Yeni siyasete atılmış ama bu güne kadar sivil toplumdaki hizmetleri ile veya başka alanlardaki hizmetleri ile kendini ispatlamış arkadaşlarımız var. Böyle karma güzel bir yürütme ve yönetim kurulumuz oldu. Hepsi AK Parti davasına hizmet etmek isteyen AK Parti teşkilatlarında görev almak isteyen bu işe gönül veren ve zaman ayıran isimlerin bir liste oldu. İnşallah herkesteki o şevk ve heyecan çalışmalarımıza da yansır diye düşünüyorum.

Bizler tabi bundan sonraki süreç içerisinde toplumun her kesimi ile partimize oy vermiş vermemiş herkese hizmet etme noktasında, memleketimize hizmet etme noktasında herkesle diyalog halinde olacağız. Bundan sonraki teşkilat çalışmalarımızda birlik beraberlik ve bütünlüğü inşallah vatandaşlarımıza görecekler diye düşünüyorum. Kahramanmaraş'ımıza ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yaşanan pandemi sürecinde şehrimizdeki hastanelerin durumunu sorduğumuz Görgel, şu açıklamalarda bulundu:

“Göreve geldikten sonra toplantı şeklinde değil ama telefon yolu ile İl Sağlık Müdürümüz ve ilgili kişilerden bilgi aldım. Halende hemen hemen her gün çeşitli vesilelerle hem Müdürümüzle hem sağlık camiasındaki ilgililere sık sık görüşüyoruz.

Tabi ki ülkemizdeki durum şuanda ortada ciddi manada bir yoğunluk oluştu. Yani hasta sayısı arttı. Dikkat etmemiz lazım. Sağlık bakanımızın ve bilim kurulumuzun uyarılarını dikkate almalıyız. Bizim vatandaşlardan beklentimiz; Maske mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek yaşamlarını sürdürmeleri.

Biz ne kadar sağlık alt yapılarına dikkat edersek edelim ne kadar bu yapıları geliştirirsek geliştirelim bunun bir sonsuz durumu yok. Mutlaka bir sınırı olacaktır, hastanelerimizin muhakkak bir sınırı olacaktır. Sağlık çalışanlarımızın muhakkak bir yeterli geldiği nokta olacaktır. Sadece sağlık çalışanlarımızın gayretleri ve hükûmetimizin yaptığı yatırımlarla çözülecek bir mesele değil bu aynı zamanda vatandaşlarımıza da çok önemli görevler düşüyor.

O noktada da vatandaşlarımız gerekmedikçe dışarıya çıkmayarak, maske mesafe temizlik kurallarına çok dikkat ederek ve bu dönemde hayatlarını biraz daha sakin geçirerek sağlık camiasına destek olmalıyız.

Eğer hem vatandaşımız dikkat ederse hem Hükümetimiz zaten gerekli çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalar birleşirse bu süreci de al birliği ile atlatırız diye düşünüyorum.

Kahramanmaraş'ımızda da durum şu: tabi ki her ilde olduğu gibi ilimizde de yoğunluk var. Ancak hastanelerimizin şuanda yeterlilik durumu iyi. Herhangi bir sıkıntıya mahal verecek durum söz konusu değil. Ancak dediğim gibi bunun bir sınırı var vatandaşlarımızın o noktada dikkatli olmalılar ki ileride bir sorun yaşamayalım.”

Editör: Haber Merkezi