Parti binasında yapılan devir teslim töreninde MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan yaptığı konuşmasında: “Bilindiği üzere Milliyetçi Hareket Partisi Olağan İl Kongresi iki kez iptal edilmişti. MHP, Türkiye’de daima hukukun üstünlüğü savunan ve inanan siyasi bir partidir. Genel Başkanımız Bilşge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey de her zaman hukukun üstünlüğüne inanmış ve hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini her zaman dile getirmiştir. Bizler de hukukun üstünlüğüne inanarak 3. Seçimimizi yaptık. Güzel bir seçim yaşandı. Bir şölen havasında geçti.

Diğer aday olan arkadaşımız bizim kardeşimiz yine aynı şekilde yönetiminde olan arkadaşları yıllardır birlikte çalıştığımız ülküdaşlarımız. Her zaman dediğimiz gibi “Ülkücü Ülkücünün öz kardeşidir” düsturu ile hareket eden kardeşlerimiz.

Çekişmeli geçen bir seçimdi. 1 oyla kazandık. Biz 1 oy farkla kazanmanın en demek olduğunun bilincindeyiz. Cenab-ı Allah 1 oyla seçimi bize kazanmayı nasip ederken de mesajı verdi. Birbirinize sahip olun, bütün dava arkadaşlarınızı kucaklayın mesajını verdi. Bizim bir tane dahi ülkücü kardeşimizi kaybetmeye vaktimiz yok. Asla vazgeçmeyiz. Bizde bu bilinçle her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalımaysa devam edeceğiz” dedi.

MHP’nin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sigortası olduğunu ifade eden Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Milliyetçi Hareket Partisinin ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması için bir sigortası olduğunu bir kez daha milletimiz, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin önderliğinde gördü. 15 hain FETÖ kalkışmasında ilk TV ekranlarına çıkan devletinin ve milletinin yanında olduğunu gösteren bir liderdir.

Bizler elbette ki muhalefetliğimizi en iyi şekilde yapacağız. Yalnız bunu yaparken de vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü her zaman ön planda tutacağız. Çünkü şu anda bizim kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Dış güçler tamamı ile Türklüğü bitirmeye çalışıyorlar. Bizler Alevi’si ile Sünni’si ile Kürdiyle Türk’üyle, Laz’ıyla Çerkez’iyle hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Eğer biz bölünürsek, Türkiye bölünürse inanın en büyük darbeyi İslamiyet yer. Çünkü Türkler İslamiyet’in savunucusudur.
Bu gün itibari ile Sayın Genel Başkanımız Kerkük’le ilgi bir açıklaması yaptı. Türkleri bitirmeye çalışıyorlar. Bizler de diyoruz ki; Kerkük Türklerindir, Türklerin olarak kalacak” dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Doğan, kendisini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti ve tebrikleri kabul etti.  



Editör: Haber Merkezi