Bilindiği üzere MHP İl Başkanlığı 12. Olağan Genel Kurulu 27 Ağustos 2017 tarihinde 3. Kez gerçekleştirildi. Ömer Özkan ve Ertuğrul Doğan’ın yarıştığı İl Başkanlığı seçimi kıran kırana geçti. Seçime sadece bir hafta kala başkanlık maratonuna katılan Ertuğrul Doğan, 1 oy farkla galip geldi.

Çıkan sonuca yine itiraz edilip edilmeyeceği merak edilirken, bir de itiraz haberi geldi ama bu kez İl Seçim Kurulu tarafından itiraz reddedildi ve Başkan Doğan mazbatasını aldı dün itibari ile de partide düzenlenen devir teslim töreninin ardından MHP İl Başkanlığı koltuğuna oturdu.  

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan’ın seçimi kazanması sürpriz de değildi aslında. Çünkü Doğan, yıllardır partisinin her kademesinde çalışmış, her seçimde ön saflarda koşturmuş, ülkücülüğü tartışılmaz, parti tabanının yakından tanıdığı ve güvendiği bir isimdi.

Bugün kendisine yönelttiğimiz soruları yanıtlayan Doğan, verdiği cevaplarla Kahramanmaraş’ta özlenen muhalefetin ayak seslerini duyurdu. 

İşte MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan’a yönelttiğimiz sorular ve verdiği cevapları siz değerli okuyucularımızla aynen paylaşıyoruz.

Kamuoyuna “Nihayet MHP İl Başkanı seçebildi” dedirttiniz. Mayıs Ayından bu yana il kongresi üç kez tekrarlandı. Siz de sadece seçime bir hafta kala adaylığınızı açıkladınız bu kısa sürede delegeyi ikna ettiniz ve seçildiniz. Bu büyük bir başarı, bu başarıyı neye borçlusunuz?

Partimizin Olağan İl Kongresi iki kez itirazlar neticesinde İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. Üçüncü seçime yaklaşık 15 gün kala partililerimiz ve delegelerimiz ısrarla yeni bir yüzün çıkması gerektiğini ve aday olmamızı istediler. Öncelikle onların bu teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Israrla aday olmamı istemelerinin sebebi ise; yıllardır her seçimde partimizin seçim çalışmalarında aktif olarak görev aldım ve bütün gücümle katkı sağlamaya çalıştım. Özelliklede son seçimde İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydim, bütün tanıtım programlarını, milletvekili adaylarımızın çalışma programlarını ve rotasyon programlarının tamamını ben hazırladım. Geçmişte yerel seçimlerde belediye meclis üyesi adayı oldum ve daha önceleri Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. Yani kısacası yıllardır bütün seçimlerde partimizin seçim çalışmalarını yaptım. Teşkilatımızın tabanı bunu çok iyi biliyor ve beni çok iyi tanıyorlar.  Dolayısı ile İl Başkanlığı seçimi de iki kez iptal olunca aday olmamı istediler. Biz bunu çok düşündük ve seçime yaklaşık 12 gün kala Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyi ziyarette bulundum. Kendisi de “Yolunuz açık olsun” dedi. Bu talimatı Liderimizden aldıktan sonra basın toplantısı ile adaylığımızı açıkladık.

Tabi bizim için 7 gün kala seçime hazırlanmak hiç de kolay olmadı. Ancak geçmişteki seçim çalışmalarımızdaki tecrübelerimizden faydalanarak Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş gizli kahramanlarımızla birlikte bir yol çizdik ve sahaya indik.

471 Delegemizin oy kullandığı kongrede Bayrak bize devredildi. Bizde bu bayrağı en yukarılara taşıyacağız.

“Özlenen birlik, beraberlik için” sloganıyla yola çıktınız. MHP yaşanan iç çekişmelerden dolayı çok vakit kaybetti. Siz partiyi toparlamak için nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Bundan sonra Kahramanmaraş’ta partimizin içerisinde yapılamayanları yapacağız. Öncelikle İl Teşkilatımıza bir AR-GE ekibi kuracağız. Bunu neden yapacağımıza gelince; partimizde yaşanan şikayetlerden dolayı üyelerimizin bazıları gitti veya küstürüldü.  Diğer yandan partimize gönül vermiş çok başarılı ve emekli olmuş bürokratlar, akademisyenler var. Bu insanlar zamanında memuriyette oldukları için yönetime de yazılamamışlar. Biz bu AR-GE çalışmasını emekli polisimizden, imamıza, mühendisinden doktorumuza, akademisyenden esnafımıza kadar partimize gönül vermiş 50 kişilik bir gruptan oluşturacağız. AR-GE neticesinde elde ettiğimiz neticede ise çalışma planımızı yapıp partimizi ilimizde en üst seviyeye taşıyacağız.

Diğer aday olan arkadaşımız teşkilatın içerisindedir ve listesinde yönetime yazılan isimlerin birçoğu da arkadaşım hem de samimi olduğum arkadaşlarım. Hatta bir arkadaşıma ‘Sizi Ömer Bey yönetime yazıyor, biliyorum. Bende yönetime yazayım ama siz yine oyunuzu Ömer Beye verin. Ben kazanırsam birlikte partimize hizmet edelim” dedim.

Öncelikle sloganımız doğru. Biz özlenen birlik ve beraberlik için yola çıktık. Bu birlik ve beraberliği sağlayacağımıza inancım sonsuz. Çünkü biz “Ülkücü, ülkücünün öz kardeşidir” düsturu ile hareket ediyoruz. Zaten seçim biter bitmez ilk konuşmama da, bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ederek başladım. Sonuçta iki aday da aynı partinin adayıydı. Kararı delege verdi.

 Ancak biz bu seçimi sadece 1 oy farkla kazandık. Arada 100-150 oy gibi büyük bir fark yok.  Bu çok önemli bir mesaj ve biz bu mesajı dikkate alacağız. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Kentimizin ana muhalefet partisi durağan bir dönemin ardından il başkanını buldu, MHP artık harekete geçecek mi?

Milliyetçi Hareket Partisi olarak öncelikle toplum bilinciyle çalışacağız. Özellikle son günlerde yaşadığımız FETÖ hain darbe girişiminden dolayı Kahramanmaraş İl Teşkilatı olarak,  Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğünü göz önünde bulundurarak bütün vatanını ve milletini seven diğer siyasi partili kardeşlerimizle de birlik beraberlik içerisinde olacağız. Fakat diğer konularda yani hizmet noktasında gerekli muhalefetimizi en iyi şekilde yapacağız. MHP’yi Kahramanmaraş ana muhalefet Partisi olarak tekrar görecek. Tabanımız özlenen muhalefete kavuşacak.

Bizim muhalefetlik anlayışımız ise; yerelde ve genelde elbette olması gerektiği gibi muhalefetliğimizi yapacağız. Ama bunu yaparken bir ülkücüye yakışır şekilde memleketimiz için olacak. Aynen Liderimizin dediği gibi “”Önce Ülkemiz ve milletimiz, sonra partimiz ve biz” şeklinde olacak.

MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, bu cevapların ardından, yerel basının da önemine değinerek, sık sık bir araya geleceklerini vurguladı ve konuşmasını, İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak noktaladı.  

Editör: Haber Merkezi