Göreve geldiği günden bu yana Ekinözü’ne birbirinden önemli yatırımları kazandırarak şaha kaldıran Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, belediyecilik vizyonu doğrultusunda ilçesini geliştirmeye devam ediyor. Gerek sağlık, gerek turizm, gerekse de alt yapı çalışmalarıyla ilçenin bütün noktalarını yatırımla donatan Başkan Çeleğen, Ekinözü’nü Kahramanmaraş’ın en önemli ilçelerinden biri yapma hedefi doğrultusunda yoluna emin adımlarla ilerliyor. Oldukça kısıtlı imkanlarla Ekinözü halkına hak ettiği hizmeti sunmak için aralıksız çalışan Çeleğen, tamamladığı, yapımını devam ettirdiği ve planladığı yatırımlarla ilçe haltının da takdirini kazanıyor. Ekinözü İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde yol, stabilize, iyileştirme, genişletme ve menfez çalışmaların yanı sıra ilçenin en büyük değerlerinden biri olan Acı İçme Suyu’na hak ettiği değeri kazandıran Çeleğen, Ekinözü’nü sağlık ve turizm merkezi yapma noktasında yoğun çaba gösteriyor. Ekinözü’ne tarihinde görülmemiş hizmetleri bir bir kazandıran Çeleğen, çalışma yaptığı tüm mahallelerde vatandaşları yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise çamurdan kurtardı. Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği doğrultusunda Ekinözü’nü baştan inşa eden Başkan Çeleğen, 4,5 yıllık görev süresinde yaptığı çalışmaları dergide topladı. ‘2014 yılından itibaren değişen ve gelişen Ekinözü için çalışıyoruz’ sloganıyla Ekinözü’ndeki yatırımları anlatan dergi, hem ilçe hem de Kahramanmaraş halkından takdir kazandı.

EKİNÖZÜ’NE HER DÖNEM HİZMET ETTİ!

Derginin girişinde öz geçmişini anlatan Çeleğen, “Kahramanmaraş-Ekinözü İlçesi 1959 doğumluyum. İlkokulu Ekinözü’nde, Liseyi Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayıp, Açıköğretim Fakültesi İlahiyat bölümüne devam etmekteyim. 1985 yılında ilk memuriyetime Elbistan Şeker Fabrikası’nda başladım, 1998 yılında Sağlık Bakanlığına naklen atandım. 20 Ekim 2013 tarihinde görevimden istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Ekinözü Belediye Başkanlığına aday oldum. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Ekinözü Belediye Başkanlığına seçildim. Evli ve 3 çocuk babasıyım” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE KALKINMA HAMLESİ BAŞLATTIK”

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Ekinözü halkının takdiriyle Belediye Başkanı seçildiğinin ve Ekinözü’nde AK Parti belediyeciliğiyle birlikte kalkınma harekete başlattıklarına dikkat çeken Çeleğen, “2009 Mahalli İdareler seçimlerinde arzum, Adalet ve Kalkınma Partisinden aday adayı olmaktı. Fakat daha önce Belediye Başkan adaylığı başka bir arkadaşa söz verildiği için etik olarak Ak Partiden aday olamazdım. Bu nedenle Büyük Birlik Partisinden aday olduk ve Seçim sonucunda Ak Parti beşinci, Büyük Birlik Partisi ikinci olmuştu. Bu durum benim için kabul edilemezdi. Çünkü; Ekinözü’nde Ak Parti 2004 Seçimlerini, ardından 2009 Seçimlerini kaybetmişti. Dönemin İlçe Başkanı arkadaşımız 2009 Seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkan adayı olmuş ve beş aday içerisinde 421 oy alarak İlçemizde AK Parti sonuncu olmuştu. Bu durum bana ağır gelmiş ve zoruma gitmişti. Bir Dünya liderinin partisi Ekinözü’nde kaybetmemeliydi. Gönlümdeki Ak Parti sevdası ile Ak Parti bayrağını elime alıp, Ak Parti Ekinözü Belediye Başkanı olma aşkı ile kolları sıvadık. Cenab-ı Allah’ın takdiri, Ak Parti Genel Merkezinin tespiti, İlçe halkımızın teveccühü ile 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde güzel bir oy oranı ile göreve geldik. Böylece Ekinözü İlçemizde Ak Parti, ilk defa bizimle Belediye Başkanlığını kazandı ve tanıştı. Partimizin Bayrağını Belediyemize bizler ve yol arkadaşlarım taşıyarak, İlçemizde AK Belediyeciliği ve kalkınmayı başlattık. Biz göreve başladıktan sonra Ekinözü İlçemizde partimizin oy oranını, potansiyel ve çıtasını yükseltmekle kalmadık, 7/24 çalışma prensibi ve anlayışı ile hizmet, proje ve yatırımların özetini sizler için hazırladık” şeklinde konuştu.

“HİZMETLERDE KOLEKTİF AKLI HEDEF ALDIK”

Yaptıkları bütün hizmetlerin temelinde kolektif aklı rehber edindiklerine değinen Çeleğen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve onun yüksek basiret ve ferasetiyle hedeflenen 2023 hedeflerini, Ak Partinin eli kolu, gözü kulağı konumunda olan bölgemiz Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Tanıtım Medya Başkanımız Sayın Mahir Ünal Beyin şemsiyesi altında, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla uyum içerisinde, kol kola yürüttük ve yürütüyoruz. Bir İmam-Hatip Lisesi mezunu olarak aldığım eğitim inanç ve dava ruhu ile, Hak, Adalet, Kalkınma ve Hizmet yolunda, Belediyecilik perspektifinde, halkım, personelim, partim ve ekibim ile el ele verdik. Yaptığımız tüm işlerimizde kolektif aklı rehber ederek ilçemizde; alt yapı, eğitim, ulaşım, sosyal tesisler, turizm, inanç, doğal güzellikler gibi birçok alanda önemli projeleri hayata geçirdik. FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimini püskürtme konusunda Çanakkale ruhu ile nasıl mücadele ettiğimizi “izaha” bile lüzum görmüyorum” dedi. 

“GÖREV VERİLİRSE EKİNÖZÜ’NÜ BÖLGENİN YILDIZI YAPACAĞIZ”

 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimleri’nde yeniden adaylık görevinin tevdi edilmesi durumunda Ekinözü’nü bölgenin yıldızı yapma çalışmalarını sürdüreceklerine dikkat çeken Çeleğen, “Ekinözü Belediye Başkanı olarak çırpınışlarım ve ısrarım Ak Partinin zaferden zafere koşması, oy çıtasına ivme kazandırıp, hedeflenen projelerin hayata geçirilmesidir. 2019 Seçimlerinde omuzlarıma yeniden adaylık görevi tevdi edilirse, Allah’ın izni ile Ekinözü İlçemiz Bölgenin Yükselen Yıldızı olacağından emin olabilirsiniz. Tek gayem, Ekinözü İlçemizde yarım kalan projelerimizi tamamlayıp,  Sayın Cumhurbaşkanımızın “Bu Millete efendi değil, hizmetkar olmalıyız” sözünü emir telakki ederek, bu fani dünyadan göçüp giderken “Baki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş” gerçeğini yerine getirmektir” ifadelerini kullandı.

NURSİ ÇELEĞEN DÖNEMİNDE EKİNÖZÜ’NÜN KAZANIMLARI DERGİDE ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI;

MERKEZİ HÜKÜMETTEN TAKİP EDİLEN PROJELER

1- Cela Deresi Islah Projesi.

2- Ekinözü içmelerinin sağlık turizmine kazandırılması.

3- Ekinözü –Elbistan Belan Karayolu’nun yapılması.

4- Kapalı Spor Salonu Projesi.

5- Abdürrahim Karakoç Kültür Merkezi Projesi.

6- Kırsal mahallerimize 6 adet halı saha yapılmasını Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan talep ettik.

 7- Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nin bir bölümünün Ekinözü İlçemize kazandırılması.

YOL ÇALIŞMALARI

179 Km. yol bakım ve genişletme çalışması yaptık.

 23 Km. yeni yollar açtık.

189 Km. stabilize yol çalışması yaptık.

50 Km. sathi kaplama çalışması yaptık.

60 Km sıcak asfalt çalışması yaptık.

Muhtelif yerlerde asfalt yama çalışması yaptık.

9 bin 526 Metre Kilit parke döşeme çalışması yaptık.

80 Km. olan Alişar Grup Yolu’nu revize ettik.

Gaziler, Demirlik ve Kültür Mahallelerimizin grup yolarını yeniledik.

Kabaktepe ve Yeni Köy grup yolunda sathi kaplama çalışması yaptık.

YAPILAN GENEL HİZMETLER

İlçe Merkezimize 4 Adet Park.

Orta İçmelere Mesire Alanı.

Aşağı İçmeler Mesire Alanı.

 3 ayrı şifa kaynağı içmelerinin çeşmelerini 2015 yılında yeniledik.

İçmelerimize gelen misafirlerimizin ve vatandaşlarımızın İhtiyaçlarını gidermesi için yürüyüş yolları boyunca 10 adet wc yaptık.

3.500 metre istinat duvarı.

3.000 metre orta refüj ve yol kenarı yeşillendirme çalışması yaptık

Yeni kaldırımlar ve refüjler yaptık.

8.000 adet çeşitli fidan ve ağaç dikimi yaptık

FIFA standartlarına göre futbol sahası yaptık.

Nikâh Sarayı ve Ekinözü Belediyesi Sosyal Tesisi yaptık.

Abdürrahim Karakoç Hatıra Ormanı oluşturduk.

Bulvar ve yol çalışmaları.

İlçe Mezarlığı’nın çevre düzenlenmesini yaptık.

 Yayla yollarımızı yaptık.

 İlçemizde ve mahallelerimizde yeni çeşmeler yaptık.

Yeni bulvarlar yaptık.

 Şadırvanlar yaptık.

İlçe merkezine ve kırsal mahallelerimize bekleme durakları yaptık.

Eğitim seminerleri verdik.

Yeni meydanlar yaptık.

Tehlike oluşturan metruk yapıları yıktık.

Belediyemize taş ocağı kurduk. Kalaycık Mevkiinde taş ocağı için ruhsat alınmış olup, bu alanda kurma-eleme tesisi kurulacak, Belediye yapım işlerinde kullanılmak üzere; agrega, filler, by-pass  dolgu malzemesi ve park bahçelerde kullanmak için ise kesme bazalt taş üretimi yapılacak. Çed işleri, makina teçhizat temini ve tesis alt yapı çalışmaları şuan sürmektedir, en kısa zamanda tesisin faaliyete geçmesi için gayret ediyoruz.

105 Km. İçme Suyu Şebeke ve İletim Hattı Yenileme Çalışmaları. Ekinözü Belediye’miz ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından  içme suyu hatları işletilemez duruma gelen Ekinözü ilçemizde 105 km içme suyu şebeke ve iletim hattı yenileme çalışmaları devam ediyor. 105 kilometre içme suyu hattı, 2 adet büyük depo, Ekinözü İçme Suyu Yapım İşi kapsamında 90-315 mm çapları arasında 95 km içme suyu şebeke ve iletim hattı yapılarak mevcut şebeke yenilenecek. 500 ve 700 m³’lük 2 adet içme suyu deposu yapılarak suyun düzenli dağılımı sağlanacak.

8.000 öğrenciye kışlık kıyafet ve bot yardımı yaptık.

5. 000 öğrencimize kırtasiye yardımı yaptık.

4 Bin Üniversiteye Hazırlanan Gencimize Kaynak Seti Dağıttık.

Yaşlı vatandaşlarımıza evde sağlık ve bakım hizmetleri veriyoruz.

Erzak yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyoruz.

Kömür ve odun yardımları.

Vatandaşlar için kültür gezileri düzenliyoruz.

Ters Lale ve Acı Su Festivali düzenlendik.

 “Ecdadın İzinde Şehrimi Tanıyorum Projesi” kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdirerek bilgilendirme yaptık. Kültür gezileriyle, öğrencilerin ecdadın emanet ettiği tarihi mirasımız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağladık.

 “Değerler Eğitimi Projesi” ile öğrencilerimize şehitlik ziyaretleri gerçekleştirdik.

 Hemşerilerimize yakışacak bir hizmet bilinciyle Ekinözü Mesire alanımızı hizmete açtık. 13.000 m²’lik alanda; Restoran, wc, gölet, futbol sahası, basketbol sahası, 2 adet çocuk oyun alanı, kamelya, piknik masaları, banklar, yeşil alanlar yapılarak mesire alanın içinden geçen tahliye kanalı düzenlenerek Halkımızın hizmetine açtık.

Ekinözü Sosyal Tesis ve Taziye Evi’mizi halkımızın hizmetine açıyoruz. Sosyal Tesis ve Taziye Evi 3 katlı olup toplam 1870 m² alana sahiptir. Zemin Katta; bay-bayan taziye evi salonları (112 m²) yaşlılar dinlenme salonu (70 m²) 1. katta konferans-toplantı salonu (141 m²) kütüphane-okuma salonu (173 m²)

EKİNÖZÜ BELEDİYESİ’NE KAZANDIRILAN HİZMET ARAÇLARI

Adet ekskavatör

2 Adet BEKO

2  Adet kum taşıma kamyonu

 2  Adet çöp taşıma kamyonu 

1  Adet 4x4 arazi aracı

1  Adet zabıta aracı

1  Adet transit servis aracı

1  Adet arozöz

SPORCUNUN YANINDAYIZ

Ekinözü Cela Belediyespor Kulübü’nü kurarak, Kahramanmaraş 2. Amatör küme B grubundan Kahramanmaraş 1.Amatör kümeye yükselmiştir. Tarihinde ilk kez şampiyon olarak bu başarı taçlandırılmıştır.

DEVAM EDEN PROJELERİMİZ

“Recep Tayyip Erdoğan” Millet Bahçesi yapıyoruz.

- Kadın İstihdamı ve Yaşam Merkezi yapıyoruz.

Düğün Salonu yapıyoruz.

Mezbahane yapıyoruz

Sağlık Tesisi kazandırıyoruz.

DİNLENME VE SAĞLIK TESİSİ PROJESİ ONAYLANDI!

İçmelerimizdeki Doğal Kaynak Mineralli suyumuzun en güzel şekilde kullanılması ve sağlık turizminde söz sahibi olması için; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü Belediyemiz, Ekinözü Kaymakamlığı DOGAKA ile birlikte ortaklaşa, Ekinözü sağlık turizmi için hazırladığımız ve onayı çıkan projemizin bugün Ekinözü İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih Sayar, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Sayın Onur Yıldız bey ile birlikte protokol imzalarını attık. İçerisinde mineralli su tedavisinden, çamur kürleri ve banyoları ile Fitness salonuna kadar bütün hizmetlerin bulunacağı dinlenme ve sağlık tesisimizin projesi onaylandı. Misafirlerimizi artık daha hijyenik ve daha modern tesislerimiz de eklenecektir.

JEOTERMAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARI

Doğal mineralli su kaynakları koruma alanları ve hidrojeolojik etüt raporu

Ekinözü içmece sularında demir ve benzerlerinin giderimi (Doğal Mineralli Sularımızın Şişeleme çalışması) 

İçmeceler bölgesinden çıkan gazın saptanması çalışmaları 

Sıcak su arama çalışmaları

İçmece sularının analizlerinin yapılması  

Cela deresi istikşaf raporu çalışmaları

İçmecelerin ruhsat çalışmalarI

Editör: Haber Merkezi