Bastırmacı, Başbakan’ın Ustalık dönemim dediği bu süreç ülkeyi daha sıkıntılı döneme sürüklendiğini ileri sürerek, “geçmiş dönemi çıraklıkla adlandıran AK Parti iktidarı kendi başarısızlığını ört bas etmeye çalışmaktadır”  dedi.

Beraberinde Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun,  Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Dizibüyük ‘ün de bulunduğu, parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Bastırmacı ülkenin amatör ruhla ve çıraklıkla yönetildiğini söyleyerek, ortaya çıkan sonuçları şu şekilde sıraladı;


“Terör, ülke probleminin birinci sırasına yerleşmiş olur.

Dış politikada dibe vurmuş bir Türkiye olur.

Ekonomik krizin bitmediği bir Ülke haline gelir.

Emeklinin, Çiftçinin, Memur’un , Esnafın inim inim inlediği toplum olur.

Eğitim ve sağlıkta sıkıntıların yaşandığı ve daha saymakla bitmeyen sorunlar yumağı devam edip gider.”

İKTİDARIN SONU MU GELİYOR?

Bastırmacı, bütün bu işaretleri iktidarın sonunun geldiğine bağlayarak, konuşmasında; “Kırk yılı aşkın siyasi birikimi ve devlet tecrübesi olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’ nin terör konusu ve dış politika ile ilgili uyarılarına ve tavsiyelerine AKP hükümeti kulak tıkamıştır. Bu uyarı ve öngörüler zaman içerisinde Milliyetçi Hareket Partisini hep haklı çıkartmıştır.

         İşte bunlardan bazıları;

·         AKP’nin Açılım projesi Türk Milleti için bir yıkım projesi olmuştur.

·         Teröre her zaman taviz verilmiştir.

·         Habur rezaletine müsade edilmiş, TürkHhakim ve Savcıları teröristlerin ayağına kadar gönderilmiş, bebek katilleri cesaretlendirilmiştir.

·         Terör konusunda Başbakan net ve açık olmamıştır.Kendileri tarafından gizlenen, ancak Yabancı kaynaklar tarafından basına ve kamuoyuna sızdırılmış olan OSLO görüşmeleri ile bölücü terör örgütü PKK temsilcileri ile yaptıkları müzakereleri su yüzüne çıkarmıştır.

·         Temsil ettiği millet görevinin icaplarını yerine getirmemiştir .Hükümet ve Başbakan bu yanlıştan  vazgeçmemiştir.

·         Teröre destek veren ve utanmadan PKK şerefsizleriyle kucaklaşarak parlemantoda boy gösteren BDP’li Milletvekillerinin dokunulmazlıkları derhal kaldırılmalı ve yargı yolu açılmalıdır” diye konuştu.

ÜLKE TOPRAKLARI BİR BÜTÜNDÜR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ’nin “Ülke toprakları bir bütündür parçalanmaz “ söylemleri ne zaman AKP iktidarının dikkatini çekecektir ?

SAYIN BAŞBAKANA SORUYORUM,

·         Acaba anaların göz yaşı  ne zaman dinecek ?

·         Mehmetçikler, Masum insanlar, bebekler daha ne kadar toprağa verilecek ?

·         AKP Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik’in “Bir kaç Mehmet öldü diye ne oldu ? ” ifadesi gibi Türk Milletini yaralayan, Şehit ailelerini bir daha şoke eden sözler ne zaman sona erecek ?

·         Türkiye Cumhuriyetinin Bakanı Resmi Dairelerde Kürtçe konuşmayı ne zaman bırakacak ?

·         TRT-6 ve Kürtçe seçmeli derslerin devamında acaba ana dilde kürtçe eğitimi mi getireceksiniz ?

Yüce Türk Milletini acaba daha hangi  süprizler bekliyor ?

Şehidim sen rahat uyu emanet ettiğin bu topraklar sonsuza kadar varolacaktır ! Çünkü biz bu kutsal toprakları kendimize yurt yaptık, bunada Anadolu dedik. Bu uğurda binlerce şehit verdik, Türk Yurdunun sahibi, Vatan sevdalısı, Bayrak sevdalısı, gerektiğinde tek vücut halinde birleşen Yüce Türk Milleti’dir ve onun yumruğu PKK çapulcularına da yeter, bu cennet vatana gözünü dikmiş tüm ülkelere de yeter. Bu hesap elbette sorulacaktır. Vatan uğrunda şehit düşenler Milletin kalbinde ilelebet yaşayacaktır. Ne mutlu Türküm diyene !” diyerek sözlerine nokta koydu.


POYRAZ’A GEÇMİŞ OLSUN!

Bastırmacı’nın konuşması sonrası söz alan MHP Merkez  İlçe Başkanı Mesut Tosun ise, bayramın ikinci günü  Gaziantep’te meydana gelen olaylardan dolayı duyduğu üzüntü ve kaygıyı dile getirdi, aynı gün Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yapılan menfur saldırı sonrası hafif yaralanmasından ötürü duyduğu üzüntüyü tekrarladı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bakanların gelişi ile gerçekleşen çalıştayların kesildiğini,  müsbet sonuçlar alınamadığını iddia eden Mesut Tosun, “Bakanlar geldi gitti, çalıştaylar oldu ama, Kahramanmaraş’a bir yararı dokunmadı. Yine dağ fare doğurdu, yine halkı kandırdılar. Okudunuz, duydunuz, ve biliyorsunuz, yaşanabilir şehirler sıralamasında Kahramanmaraş 67.sırada yer alıyor. Ne kadar üzüntü verici ve düşündürücü değil mi? bu sıralama, belediye hizmetleri göz önüne alınarak yapıldı. İnkarcı olmayalım, başarılı oldukları yerler de var, mesela kaldırım değiştirmede üstüne yok bunların. Birinci sırayı rahatlıkla alabilirler. Çok iyi kaldırım değiştiriyorlar” dedi ve bu eğitim-öğretim döneminde uygulamaya geçecek olan yeni 4+4+4 sisteminin verdiği rahatsızlıkları anlattı, 17 Eylül’de okullar açıldığında bunun sancısının açıkça görülebileceğini iddia etti, sınıf öğretmeni açığının ve huzursuzluğun da had safhaya ulaşacağını savundu.


KAHRAMANMARAŞ’I KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR

Bugün gazetesi genel yayın yönetmeni Akif Arslan’ın; “sayın başkanım, geneli konuştunuz ama, Gaziantep’te yaşanan olayların olduğu sıralarda, belediye başkanımıza da kurşun sıkıldı, yaralandı, oysa bu meseleye hiç d eğinmediniz. Bir de, iktidar milletvekillerinin başkan Poyraz’a geçmiş olsun dileğinde dahi bulunmadıklarını ve hatta hastaneye dahi gitmediklerini duyduk. Bu meselede bir sözünüz olmayacak mı?” şeklindeki sorusu üzerine, Bastırmacı şu cevabı verdi;

“Tabi ki şehrimin başkanına sıkılan kurşun bizleri üzmüştür. Geçmiş olsun diyorum. Kınıyorum şiddetle. Ve kendisine acil şifalar diliyorum. Ülke ateş çemberi altında. Gaziantep’te yaşanan son örnek meydanda. Ve ülkemizin huzuruna yönelik düşünceleri olanlar, Kahramanmaraş’ı da karıştırmak istiyorlar. Emniyeti, valiliği, istihbarat örgütlerini göreve davet ediyorum. Sağduyuya davet ediyorum” 


Editör: Haber Merkezi