Yeni bir hizmet anlayışla Afşin Belediye Başkanlığını yürüten Mehmet Fatih Güven ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Özgür haber’e projelerinden bahseden Güven, aday olduğu dönemde Afşin halkına verdiği hizmet sözünü tutmaya ve yerine getirmeye gayret ettiğini kaydederek, “Seçim öncesi Afşinli hemşerilerime hizmet bakımından ne  söz verdim ise onları tek tek yaparak hayata geçiriyorum. Bir insan ileride anılacaksa  icraatlarıyla,yaptığı kalıcı ve güzel hizmetleriyle anılmalı” şeklinde yanıt verdi.



SİZİN İÇİN ÖNCELİK AFŞİN MERKEZ Mİ,YOKSA MAHALLELERİ Mİ?
Afşin sevdalısıydım ve şimdide Belediye başkanı oldu.Kahramanmaraş’ımız Büyükşehir statüsüne kavuşunca,kasabalarımız mahalleye dönüştü ve bizden hizmet almaya başladı. O zaman Afşin ilçemiz bir bütün olarak karşımıza çıktı, hizmet alanımız genişledi,bütünü de öncelikli planda şimdi ayrı gayrı yok. Çünkü profesyonel düşünmem lazım.  Belediye yönetmek de aynı. 
Ben burada doğdum.İlçemde Belediye Başkanı oldum. Biz bu İlçenin nerelerden nerelere geldiğini gördük. Ama yine de mikro milliyetçilik yapmamak gerekir.



NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYORSUNUZ?
“Yerel seçimlerde ben başkan olursam farklı bir başkan olacağım diyordum. Hep bunun peşindeydim ben. Sabah makama gel çay kahve iç, 15-20 günde bir toplantı yap, oraya git, buraya git. Ondan sonra doldur  günü,ayını,yılını bak işine. Böyle başkanlık olmaz. Bu zamana kadar hep böyle yapılmış. Hep söylüyorum. Çünkü ben burada doğdum büyüdüm. Her ne kadar Dışarıda okusam da,Afşin de  yaşayan bir Afşinli olarak, bu şehre katkı sunmak istiyorum, uğraşım da gayretimde bu yönde.Biz Afşin’e,Afşin belediyesine yatmaya değil,hizmet sunmaya geldik,bunu yapacağız,yapıyoruzda”.
 
NASIL BİR AFŞİN OLUŞTURACAKSINIZ?
Bu fikir daha önceden vardı. Yerel seçimler öncesinde arkadaşlarımızla  birlikte hazırladığımız plan ve projeler vardı.Bu projelerin çizimini de yaptırarak seçimlere bu projeyle çıkmıştım.  Tabi bu projeleri de yapmak bize kısmet oldu. Ama hep hayalimdeydi güzel işleri yapma projeleri.  Şartlar elverişli olduğu taktirde,yeterli kaynak sağladığımızda Belediyemiz hemşerilerimize güzel ve kalıcı hizmetler sunmaya devam edecek.  Ben hizmet sunmaya geldim ve bunu yapıyorum.  Seçim sonrası hemen çalışmalarımız başlamıştı,bu çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 



“67 YILDIR YAPILMAYAN ASFALTI YAPTIK”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile iş güdüm halinde yapılan çalışmalarda özellikle altyapıda önemli hizmetler sunduklarını anlatan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,Belediye hizmetlerini Afşin  merkezli olmaktan öte özellikle çevredeki mahallelere sunmaya çalıştıklarının altını çizdi ve şunları söyledi;”Örneğin bölgemizin en büyük mahallesi Arıtaş  burası Büyükşehir olmadan önce Belediyelik bir kasabamızdı.Bu bölgenin altyapısı yok denecek kadar azdı.Şimdi burası hizmet alıyor ve 67 yıldır delik deşik yolları sıfırdan yapılıyor.Büyükşehir belediyemiz ana yolları yaptı bizde  ara sokakları yapacağız.Böylece Hiçbir mahallemizde asfaltsız yol bırakmayacağız ve halkımızı çamurdan kurtaracağız “dedi.
 
PEKİ, AFŞİN GÜZELLEŞECEK Mi?
“İlçemiz hizmet aldıkça güzelleşiyor.Örneğin Rabia parkımız,köy Pazar yerimiz ve daha niceleri bunlar güzel hizmetler.İlçemizin altyapı ve üst yapı sorunları tamamen çözüyoruz.Güzel hizmetler sundukça ilçemiz güzelleşiyor ve bir modern görünüme kavuşuyor. Tüm alt yapılarını yapacağız. Sadece ilçe merkezinin de değil çevre mahallelerimiz de alt ve üst yapılarını zaman içinde yapacağız,amacımız hemşerilerimize hizmet olacak”.diye konuştu.

Haber-Selahattin KARAKOÇ 
Editör: Haber Merkezi