TBMM Genel Kurulunda, Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan da, kanun teklifi ile alakalı TBMM’de yaptığı konuşmasında, tarım arazilerinin ülkenin geleceği adına korunması gerektiğini, imara açılmasının tehlike arz ettiğini söyledi.

Milletvekili Aycan, konuşmasında şunları kaydetti: “Tarım arazilerinin imara açılmaması gerekiyor.  Özellikle Organize Sanayi Bölgelerine açılmamalarını istiyorum. Çünkü imara açılması o tarım arazilerinin mahvolması anlamına geliyor. İmar herhangi bir yerde yapılabilir. Hatta yamaçlar bu anlamda daha doğrudur. Ovalarda yerleşim alanı olmaması gerekir. Şehircilik planlaması açısından da bu husus önemli.

Şehrim Kahramanmaraş’ta da biliyorsunuz çok önemli ovalar var. Şehrimizin özellikle Onikişubat Bölgesinde çok verimli araziler var. Ama buralarda imar tehlikesiyle karşı karşıyadır. Mutlaka müsaade etmemek ve bu arazilerin korunarak geliştirilmesi konusunda Milletçi Hareket Partisi olarak yapılan düzenlemeleri destekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi