MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci; Büyükşehrin kendi bütçesiyle geldiğine dikkat çekerek, bu bütçenin hizmete dönüşmesi için işin uzmanına teslim edilmesi gerektiğini söyledi.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinin Kahramanmaraş halkı için ezber bozan bir seçim olduğunu, bundan sonra Büyükşehir yasası ile yönetileceğini hatırlatan Akgemci, “Büyükşehir bütçesi tüm Kahramanmaraş il sınırları içerisinde bulunan halkın ödediği gelir vergisinin % 6’sından oluşuyor. Buna belediyenin kendi öz kaynaklarından elde ettiği geliri de eklediğimizde çok büyük bir bütçe ortaya çıkıyor. Dolayısı ile büyükşehir kendi bütçesi ile geliyor.
Bu güne kadar insanımızda ‘belediye başkanı iktidar partisinden olursa daha iyi hizmet alırız” düşüncesi vardı. Ancak bundan sonra büyükşehir bütçesine kimsenin müdahale etmesi söz konusu değil. Önemli olan bu bütçeyi iyi yönetmektir” diye konuştu.

“Yüz ağartan 100 proje” sloganıyla çıkan Akgemci, 5 yılda marka şehir hedefine ulaşmak için hazırladığı eylem planını ise şu şekilde aktardı:

“Hazırladığımız kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere 3 aşamalı eylem planımızla Kahramanmaraş’ımızı 5 yılda, araştırılan, sorulan bir marka şehir yapacağız.

Kısa vadede; günlük yaşantımızı etkileyen mevcut sorunları çözeceğiz, orta vadede bu uygulamalarımızı kalıcı hale getireceğiz. Uzun vade de ise mevcut sorunları çözülmüş gelişmeye müsait Marka Şehri oluşturacağız.

Mevcut sorunları çözmeden asla Marka Şehir olamazsanız.”

Özellikle tekstil ve çelik sektöründe Kahramanmaraş’ın çok iyi bir yere sahip olduğunu fakat bu değerlerin ön plana çıkartılmadığını söyleyen Akgemci, “Kahramanmaraş’ı, fasonculuktan kurtarıp, kendi markasını kendi oluşturan, fiyatı burada belirlenen, ilk alıcılar üssü haline getirmeyi hedefliyoruz.

Yerel yönetimler sanayiciye gerekli altyapıyı oluşturmalıdır ki; üretim ve istihdam artmalı beraberinde ekonomik büyüme olmalıdır.  Kahramanmaraş’ın sanayi borsası olması için sanayicimizin önünü açacağız” dedi.

Sanayi kenti oluşturmanın yanı sıra Turizmin önemine de değinen Akgemci; Kahramanmaraş’ın karanlıkta kalmış değerlerini gün yüzüne çıkararak, din, doğa ve termal turizmi canlandırarak şehir ekonomisine büyük katkı sağlanacaklarını vurguladı. 

Tanıtımın önemine değinerek, Kahramanmaraş’ı festivaller şehri yapacaklarını, ifade eden Akgemci; “Kahramanmaraş’ımızı bütün değerleriyle sadece Türkiye değil Dünya’ya tanıtmak için projelerimiz hazır. Kentimiz, tarihiyle, zengin su kaynaklarıyla, yaylarıyla, Eshab-ı Kehf ile, kültürü, mutfağı ve el sanatları ile, şifalı termal su kaynakları ile turizmde hızla yol almak için çok zengin bir altyapıya müsait. ” dedi.

Akgemci, en büyük hedeflerinden birinin de yabancı yatırımcıyı Kahramanmaraş’a çekmek olduğunu sözlerine ekledi.

“STRATEJİK YÖNETİM” ve “MARKA ŞEHİR BAĞLAMINDA KAHRAMANMARAŞ İLİNİN STRATEJİK ANALİZİ” adlı eserleri de bulunan Akgemci; Yönetmeye talip olduğu ilin tüm değerleriyle mevcut durumunun analizini yapmış ve marka şehir olma yolunda eylem planını hazırlaması da bu konuda ne kadar iddialı olduğunu ortaya koyuyor.   

 

 

Editör: Haber Merkezi