AK Parti Kahramanmaraş 5. Olağan İl Kongresi, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek’in de katıldığı ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği Kahramanmaraş 5. Olağan İl Kongresi KAFUM’da yapıldı.

Kongre, saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından konuşmalara geçildi.

Kongrede tek liste halinde seçime giden mevcut Başkan Metin Doğan görevine devam dedi.

Programın açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan şunları dile getirdi: “Bizim kongrelerimiz zalimlere korku, mazlumlara umut kaynağıdır. Bizim kongrelerimiz bir yenilenme, taze bismillah vesilesidir. Bugün bir kez daha Kahramanmaraş’ın ak gönüllü insanları hep birlikte sizlere yakışır şekilde coşkuyla, birlik ve beraberlik içerisinde, bayram havasında kongremizi yapıyoruz.”

Necip Fazıl Kısakürek’in Şarkımız isimli şiirinden bir mısra okuyarak konuşmasına devam eden Doğan şunları kaydetti: “ Allah’a hamdolsun ki bugün ak kadroların iş başına gelmesi ile birlikte hayallerimiz gerçek oldu. Ve AK Parti sadece bu ülkenin değil dünya üzerindeki tüm mazlumların umudu, Recep Tayyib Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu zulme karşı duruşun sembolü haline geldi. Ey CHP ve MHP; sizler zulme karşı bu duruşumuzu anlayamazsınız. Sizler şehit Esmalara ağlayamazsınız. Sizler zalime ‘one minute’ diyemezsiniz. Ey paralel suç örgütü ve onun güneydeki ülkeye aşık lideri, siz Filistinli babanın gözyaşına ortak olmayı anlayamazsınız.”


BAŞBAKANIMIZIN BİZLERE EMRİDİR, KONYA’YI GEÇECEĞİZ

İl Başkanı Doğan: “ Cumhuriyet tarihimizin en kritik iki seçimini geride bıraktık. Ve hamdolsun bu seçimlerden alnımızın akıyla çıktık. Mahalli seçimlerde, 11 ilçenin 10’unu ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını da yüksek bir oy oranıyla kazanarak büyük bir başarıya imza attık. Türk siyasi tarihinde ilk kez halk tarafından seçilen cumhurun reisine yüzde 71,5 ile rekor düzeyde destek vererek Büyükşehirler arasında Konya’dan sonra ikinci olduk. Şimdi ise önümüzde 7 Haziran seçimleri var. Allah’ın izniyle ve sizin üstün gayretinizle hedefimiz artık Türkiye birincisi olmaktır. Bu sadece bizim hedefimizi olmaktan da öte Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun bizlere emridir” diyerek sözlerini bitirdi.

Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuşmasında şunları söyledi: “Önümüzde yarım kalmış, önemli işlerimiz var. Bunların tamamlanması için 2015 seçimleri hayati bir virajdır. Bununla birlikte seçim sistemini değiştirmek; şimdi birileri söylüyor baraj çok fazla diye. Biz söyledik, buyursaydınız sıfır barajla, bu seçime gidecektik. Ama kabul etmediniz, çünkü sıfır barajla seçime girdiğiniz zaman ya da yüzde 3 ile 5’le seçime girdiğiniz zaman Ak Parti daha güçlü bir şekilde gelecekti. Ondan çekindiniz. Ama Türkiye seçim sistemini, siyasi partiler yasasını ve özellikle de 12 Eylül’ün bütün anti demokratik yasalarını çöpe atacak, 2015’ten sonra artık yeni Türkiye kurumsallaşmış hale gelecektir.”

MÜLTECİLERE TOPLAM HARCAMIŞ OLDUĞU MİKTAR 5 MİLYAR DOLARDIR

Türkiye’nin mültecilere yardımlarda dünyada ilk sırada yer aldığını aktaran Kurtulmuş, 4 yılda Suriyeli mülteciler için 5 milyar dolar harcama yapıldığını söyledi. Yabancı ülkelerin yardım miktarının 265 milyon dolar tuttuğunu anlatan Kurtulmuş şu şekilde konuştu: “Türkiye 2011 Nisan’ından bu yana mültecilere toplam harcamış olduğu miktar 5 milyar dolardır. Dünyada bir sürü yardım kuruluşu var, bizden çok daha zengin bir sürü ülke var, batıda var, doğuda var. Bütün yabancı yardımların tamamını toplasanız 265 milyon dolardır. Peki, Türkiye bu yardımları nasıl yapabiliyor, çok mu zenginiz? Türkiye gayrisafi milli hâsılasına oranladığınızda dünyada en fazla yardım yapan ülkedir. Türkiye çok zengin olduğu için değil, ufkunu bütün medeniyet havzasına açabildiği için ve kalbi zengin olan bir milletin ülkesi olduğu için dünyada yardımlarda birinci olan bir ülke olmuştur.”


DÜNYA İKİ BÜYÜK TEHLİKENİN ARASINA SIKIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Dünya çapında İslam adına terörü kullanan bir takım odakların, terörle İslam’ı eş anlamlı gösterme gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Kurtulmuş şöyle konuştu: “Öyle bir noktadayız ki; maalesef dünya iki büyük tehlikenin arasına sıkıştırılmaya çalışılıyor. Bunlarda biri İslam adına terörü kullanan maalesef İslam’la hiç ilgisi olmayan bir takım karanlık odaklar, bir takım karanlık görüntüler, kafa kesmekle, insanlara baskıyla, zulümle, terörle İslam’ı eş anlamlı göster meye çalışan gayretler, bir tarafta bu kimler var nasıl bunları yönlendiriyorlar bunlara hiç girmiyorum. Ama ortada görünen açık bir şey var; İslam adına İslam ülkelerinde ve dışarıdan bir takım insanları kullanarak bazı işlerin tezgâhlandığını görüyoruz. Diğer taraftan da aman ne güzel, fırsat bu fırsat, mal bulmuş mağribi gibi İslam adına ortaya konulan bu terörü ortaya çıkartarak topyekûn İslam düşmanlığını gündeme getirmek ve dünyada İslam topluluklarıyla dünyanın diğer milletlerinin arasını mesafe açmak isteyen İslama fobiya lobileri. İkisi de İslam’ın düşmanıdır, ikisi de insanlığın düşmanıdır. İkisi de bu anlamda güçlü bir Türkiye’nin olmasını istemez.

Bizim lügatimizde hiçbir gerekçeyle, hiçbir inansı haksız yere öldürmek yok, bizim lügatimizde hiçbir dine, hiçbir dinin mensubuna, hiçbir dile, hiçbir kültüre kategorik olarak karşı çıkmak yok. Bizim dinimiz de insanları silahla, tehditle korkutmak yok, bizim dinimizde herkesi insan olarak kabul etmek var. Biz insanları yaradılışta eşimiz, ya da dinde kardeşimiz olarak görürüz. Onun için bizde ayrımcılık, baskı, terör yok. Dünyadaki esas savaş İslam’la diğerleri arasında değil ya da Hıristiyanlarla-Müslümanlar arasında, doğuyla-batı arasında değil, bundan sonra dünyadaki savaş ve mücadele barış ve düzen yanlılarıyla savaş ve çatışma yanlıları arasında olacaktır.”

FRANSA’DAKİ YÜRÜYÜŞE GİDİYORSUNUZ NE İŞİN VAR ORADA? DİYORLAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dünya liderlerinin de katıldığı Fransa’da düzenlenen teröre karşı birlik yürüyüşüyle ilgili muhalefetin eleştirilerine de cevap veren Kurtulmuş şunları kaydetti: “Neler söylüyorlar neler, Fransa’daki yürüyüşe gidiyorsunuz birisi kalkıyor diyor ki; ne işin var orada? İçerideki de diyor, gitmesen bu sefer aynı pişkinlikle yan niye gitmedin sen IŞİD’ci misin diyecek, teröre destek mi veriyor Türkiye, niye orda olmadı diyecek. Netanyahu oradaydı, siz niye oradasınız diyor, Netanyahu’nun orda olması tabi ki onun elinin kanlarını temizlemiyor. Dünya sistemi eğer barıştan yanaysa İsrail hükümetine ve İsrail’in bu saldırgan politikalarına desin ki; ‘Filistin halkına karşı bu zulmü durdurun.’ desin.”

MEDENİYET İNŞA ETMEK TOKİ KONUTU İNŞA ETMEK GİBİ DEĞİLDİR

AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Mahir Ünal konuşmasında şunları ifade etti: “Medeniyet inşa etmek TOKİ konutu inşa etmek gibi değildir, medeniyet inşa etmek kalbinizde bir karakteri bir kimliği bir imanı bir düşünceyi inşa etmektir. Eğer Peygamber Efendimize bir saldırı olduğunda kalbinizde bir öfke, bir nefret ve bir tepki tecelli ediyorsa ve anam babam sana feda olsun Ya Resulallah diyen geleneğin evlatları olarak ayağa kalkıyorsak biz bir yere aidiz demektir, bizim bir kimliğimiz var demektir, bizim kimliğimizin bir yapı taşı var demektir. İşte o yapı taşı duygudur, inançtır.”

Peygamber Efendimizin karikatürünün çizilmesinin ardından asıl psikolojik darbenin çocukların zihinlerinde Peygamber Efendimizin bir karikatür ile anılmasının sağlanmaya çalışıldığını kaydeden Ünal şu şekilde konuştu:  “2001, 11 Eylül’ünden sonra yeni bir 11 Eylül bekliyorduk, İslama fobiyayı, İslam’a karşı korkuyu ve nefreti kökleştirecek büyütecek bir eylem. İşte maalesef Fransa’da masum insanların öldürülmesiyle ortaya çıkan bu terör eylemi maalesef özellikle Avrupa’da İslama fobiya daha da yukarı çekti. Öncesinde Almanya’daki hareketi, Hollanda’daki ırkçı hareketleri de bunun yanına koyduğunuz da Müslümanlar adeta şiddet ve terör üzerinden mahkûm edilmek istendi. Ama burada daha derininde başka bir oyun var; bizim geleneğimizde Şemaili Şerif geleneği vardır. Biz Peygamber Efendimizi tahayyül etmeyiz, biz Peygamber Efendimizin o şerefli, güzel şemailini kelimelerle anlatırız, sözlerle anlatırız. Biz zihnimizde Peygamberimize dair bir tasvir ve tahayyül oluşturmayız. Çocuklarımızın da zihninde O güzel bir sirettir, O bir Siyeri Nebidir, O güzel ahlaktır, O bir ışıktır, O bir nurdur bizim için, O Nuru Muhammedi’dir.

ASIL PSİKOLOJİK DARBE, ASIL PSİKOLOJİK OPERASYON BUDUR

Ama şimdi bir şey yapmaya çalışıyorlar, bir tarafa Peygamber Efendimizi, O güzel Nebi’yi koyuyorlar öbür tarafa da kendi ırkçı zihinlerinin, kendi nefret söylemi üreten dillerinin ürettiği bazı şekilleri karikatür altında çizerek Sevgili Peygamberimiz ile bir araya getirmeye çalışıyorlar. Bunun üzerinden verilen bir kavganın sonuçları ne olur biliyor musunuz? Çocuklarımızın temiz zihinlerinde Peygamber Efendimizin bir karikatür ile anılmasının sağlamaya çalışıyorlar. Asıl psikolojik darbe, asıl psikolojik operasyon budur. Bizim kalplerimizde ve zihinlerimizde Peygamber Efendimiz hiçbir şekille, suretle tasvir edilmez. Ve biz tepkimizi tuzaklar düşerek vermeyiz, biz tepkimizi şiddet içererek vermeyiz. Bizim tepkimiz tuzaklara düşürecek tepkiler olmaz, bizim tepkimiz akıl içeren, bizim tepkimiz zekâ içeren, bizim tepkimiz bizi tuzaklardan alıkoyan tepkilerdir.”

Kongrede, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından seçime geçildi.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sevde Bayazıt Kaçar, Yıldırım Ramazanoğlu, Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti eski milletvekilleri, belediye başkanları, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi