Onikişubat Belediyesi'nin kültürel etkinlikleri kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen şiir gecesi, renkli görüntülere sahne oldu. Necip Fazıl Kısakürek, Adil Erdem Bayazıt, Sezai Karakoç, Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Akif İnan ve Nuri Pakdil gibi birbirinden değerli şiir üstatlarının, Türk edebiyatına armağan ettiği eserlerin, genç şairler tarafından seslendirildiği gece büyük beğeni topladı.

Gecenin açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Avukat Metin Doğan, şiirsiz bir edebiyatın tuzsuz yemeğe benzeyeceğini söyledi. Şiirle, edebiyatla uğraşan insanların daha naif, daha pozitif ve hayata pozitif yaklaşan bireyler olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

 

"Kahramanmaraş'ımız şiir ve edebiyat noktasında diğer tüm illerimizi kıskandıracak bir noktada. Bu gün ruh dünyamıza zenginlik katan bir çok şairimizin bu topraklardan çıktığını görmekteyiz. Dolayısıyla bizlere düşen bundan sonra da bu güzel şehrimizden birbirinden değerli şairler çıkarmaktır. Yollar, caddeler, alt yapı hizmetleri her zaman yapılır ancak önemli olan, şiir ve edebiyat sevgisiyle aydınlık yarınlara yürüyen bireylerin yetişeceği ortamı oluşturmaktır."


 Doğan, konuşmasının ardından Sezai Karakoç'un 'Ey sevgili' şiirini seslendirdi. AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir'in de seslendirdiği şiirle renk kattığı geceye, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıktı Güvenç, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Onikişubat Belediye Başkanekili Dr. Ali Ünsal, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt, Dulkadiroğlu Belediye Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve salonu dolduran sanatsever davetli topluluğu katıldı. Yöresel sanatçı Zafer Bertizlioğlu'nun da Kahramanmaraş'a özgü türküler seslendirdiği program gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
Editör: Haber Merkezi