Şahika Sanat Evi tarafından tertip edilen ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenen yılsonu resitali renkli, heyecanlı geçerken, gecenin açılış konuşmasını yapan Sanatevi Başkanı Engin Karabekiroğlu, önce konukları selamladı, hoş geldiniz dedi ve “Yaşam öylesine karmaşık bir yapıya sahip ki, aynı anda yaşanan sayısız duygu, düşünce, davranış birbirinin içinde, iyi ile kötü, acı ile tatlı, sevgi ile nefrete kavga ile barıştır” dedi ve bu büyüyü, bu büyük zenginliği yüzyıllardır sarmalayıp sunanın da sanat olduğunu söyledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezindeki 9. yılsonu resitali, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Yılsonu resitalinin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Engin Karabekiroğlu ise; dans, resim, müzik ve tiyatronun bu sanat içerisinde biçimlendiğini belirterek: “Toplumların insanlığın ilerlemesi adına, özgür düşünüp bilinçlenmesi adına her zaman güçlü ve zengin bir araçtır sanat. Sanat böyle iken sanatçı olabilmek, sanatçı ruhu taşıyabilmek Allah’ın bir lütfu olmalı. Şahika, yıllardır çocukların, gençlerin, yetişkinlerin kendilerine bahşedilmiş sanata yeteneklerini keşfetmek, farkındalıklarını fark etmek üzere yola çıkmıştır. 9 yılda altında Şahika imzası olan her girişimde başarılı olduk. Resim ve müzik bölümlerine öğrenci hazırladık. Öğretmen olmalarına vesile olduk” dedi.


ELBİSTAN’A ŞAHİKA SANAT EVİ ŞUBESİ

2012 yılında Mega Hafıza Kahramanmaraş temsilciliğini alarak dünyaca ünlü hafıza şampiyonunun sistemini Kahramanmaraş getirdiklerini belirten Karabekiroğlu, sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “Yine 2012 yılında Elbistan’da Şahika’nın şubesini açarak sanat eğitimini ve sanat sevgisini Elbistan’a taşıdık.

2013 yılında Deneme Sınav Kulübünün temsilciliğini alarak, bağımsız deneme sınavlarını merkezimizde başlattık. Öğrencilerimize sınav keyfini yaşattık. Şahika olarak 9 yıl önce attığımız bu adımla Kahramanmaraş’ta hep ilklere imza attık. Verdiğimiz sanat eğitimi ve sanat etkinlikleri ile marka olduk bu şehirde. Sanat eğitimi uzun soluklu bir eğitim, her yıl verdiğimiz eğitimin küçücük bir parçasını siz saygı değer velilerimizle paylaşarak dönemi bitiriyoruz.6 haftalık yaz okulu programımızla eğitimimize ara vermeden devam ediyoruz.

Bu güne kadar Şahika ailesi olarak hep sevgiyle ilgiyle çocuklarımızın o çok özel dünyasında yer almaya çalıştık. Başarılı olduğumuza inanıyorum.

Sevgili velilerime, öğrencilerime, eğitmen arkadaşlarıma ve tüm Şahika ailesine çok teşekkür ediyor, birlikte daha nice güzelliklere dileğiyle, iyi seyirler diliyorum, hepinize özellikle sanata ve sanat eğitimine verdiği destekten ötürü Pazarcık Kaymakamı sayın Mehmet Boztepe’ye teşekkür ederim” diye konuştu.


HEDİYE BİSİKLETLER

Konuşmanın ardından minik çocuklar marifetlerini oyunlarla süslerken, resital sonunda deneme ve sınav kulübünce bisiklet kazanan öğrencilere hediyeleri verildi.

Lig birincileri olarak da, 2. sınıftan Berke Kaan Gemci, 3. sınıftan Begüm İrem Çaldır, 4. sınıftan Umut Can Erayman, yine 4. sınıftan Betül Tüfekçi, 5. sınıftan Ali Onur Çamur, 7. sınıftan ise Alperen Karasu’ya bisikletleri takdim edildi.

Çocukların gecesine ayrıca Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe ile  yine Pazarcık İlçe Garnizon Komutanı Nabi Aslan eşleri ile katılırken,  çok sayıda öğrenci velisi de salonu dolduranlar arasındaydılar.










Editör: Haber Merkezi