Kahramanmaraş’ın unutulmuş değerlerine sahip çıkan, unutulmuş şehitlikleri gündeme taşıyarak tekrardan restore edilmesini sağlayan, Kahramanmaraş’ın kültürel ve sosyal değerlerine sahip çıkan, düzenlediği konferanslar ile gündemi takip eden, bünyesinde bulunan 60 derneğe projeler konusunda destek olan, sorunları çözüme kavuşturmak için gündem oluşturan Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu, Salı Sohbetleri adı altında düzenlediği programlarına kaldığı yerden devam edecek.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin katkılarıyla Kıraathane’de gerçekleştirilen sohbet programlarında bu yılın ilk konuğu KSÜ İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ak olacak.

Ortadoğu’da yaşanan mezhepsel konulara dikkat çekecek olan Prof. Dr. Ahmet Ak, ‘Günümüzde Meydana Gelen Olaylarda Mezheplerin Etkisi’ konusu üzerinde duracak.



Kurulduğu günden bu güne yaptığı programlar ve etkinliklerle gündemi belirleyen Tarih Kültür ve Turizm Platformu yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek, yıl içinde yapılacak etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Bu yıl içerisinde Kahramanmaraş’ın tanıtımı için daha çok ağırlık verileceğini belirten Platform Başkanı Ahmet Kolutek şunları söyledi;

'‘Tarih Kültür ve Turizm platformu olarak yaptığımız etkinlikler ve toplantılarla Kahramanmaraş’ın sesi olmaya çalıştık. Bu süreç içinde platform bünyesinde bulunan derneklerle birçok etkinliğe imza attık. Derneklerimizin etkinliklerine destek olduk. Onların da etkinlik yapmasına, proje hazırlamasına destek olduk. Bu yıl içerisinde yine etkinliklerimize ‘SALI SOHBETLERİ’ ile başlıyoruz. Şehrimizde ehliyet sahibi insanları platform üyeleri ile buluşturuyoruz, öğrencilerimizle ve Kahramanmaraşlı vatandaşlarla buluşturuyoruz. Şehitliklerimize özen ve itina ile yaklaşıyoruz. Unutulmuş şehitliklerimizi buluyoruz ve bunları yetkili mevkilerle paylaşıp, tekrar gün yüzüne çıkmasına yardımcı oluyoruz. Bu yıl daha fazla Kahramanmaraş tanıtımına ağırlık vereceğiz. Yine geleneksel hale getirdiğimiz etkinliklerimizi yapacağız. Farklı şehirlere geziler düzenleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı SALI SOHBETLERİ’NE davet ediyorum.’’

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Akbaba ise, platform olarak burada farklı kimlikleri buluşturuyoruz. Farklı desenler farklılıkları ile güç katıyor. Bir çiçek bahçesi gibi rengârenk bir platform olarak günden güne daha da büyüyerek devam ediyoruz.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi