Panelde Yrd. Doç. Dr. Mehmet Tan; Günümüzde çok az okuyan bir toplum olduğumuzu belirten Tan, bu toplumda yıllarca kitap yazdığı, okuduğu için insanların cezalandırıldığı ve bunun sonucunda da insanımızda kitabın önemli olduğu gerçeğine karşı inanç kalmadığını belirtti.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı konuşmasında, insan denen varlığı hakikate ulaştıracak tek yolun kitap olduğuna değindi. Kahramanmaraş’ta Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak yapılan ve yapılacak olan çalışmalardan bahsederek Kahramanmaraş’ta kütüphanesi olmayan ilçe kalmadığını ifade ederek, 2012 yılı SODES Projesi kapsamında Gezici Kütüphanenin de yenilendiğini, söyledi. İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bakanlığın Kütüphaneler Haftası nedeniyle yapmış olduğu afiş yarışmalarından derlenen fotoğraflardan hazırlanan sunu eşliğinde konuşmasını tamamladı.

Daha sonra söz alan Eğitimci-Yazar-Araştırmacı Yaşar Alparslan kendi tecrübelerini anlattığı konuşmasında, Türk-İslam tarihinde kitabın önemli bir yeri vardır, bizim kültürümüz kitabı önemser. Ben kültürümdeki boşlukları doldurmak için, düşünce adamı olmak için kitap okurum” dedi.

Son olarak Eğitimci-Yazar-Yayıncı Yaşar Türkkorur ise yaptığı konuşmada, matbaanın kuruluşu hakkında bilgi vererek, matbaacılığa nasıl başladığını anlattı. Dünyadaki kitap okuma oranları hakkında bilgi veren Türkokur, Türkiye’deki okuma alışkanlığına değindi.

Editör: Haber Merkezi