Şairlik Allah vergisi bir yetenektir. Eli her kalem tutan şiir yazamaz, şair olamaz. Öyleki şairlik Karakoç ailesine Allah tarafından bahşedilmiş bir yetenek. 

Merhum Ümmet Karakoç’un (Ümmet Hoca)  en küçük oğlu Şair - Yazar Mehmet Nafiz Karakoç, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Mehmet Nafiz Karakoç, gazetemiz Sahibi Neşe Yıldızhan’la şiir tadında gerçekleştirdikleri sohbette “Babam ve Ben” adı yeni şiir kitabını konuştular.

Bu yeni eserinin kendisinde çok özel bir yerinin olduğunu vurgulayan Nafiz Karakoç: “Bu eserimde babamın ve benim şiirlerim bulunmakta. Yani bu kitap babama ve bana ait.

Hikayesi ise şöyle: yaklaşık 20 tanesi bu kitapta bulunan babamın şiirlerini bir dostu getirdi bize. Osmanlıca yazılmış şiirleri. Tabi bir kısmı tahribata uğramış. Bir kısmı tercüme edildi, geri kalanı da tercüme edilmeye devam ediyor.

Bizim için babamın bulunan şiirleri hazine değerinde. Bu hazineyi “Babam ve Ben” adlı eserde benim şiirlerimle birleştirdim ve babamla ortak bir kitabımız oldu”

Türkiye genelinde ses getiren eser için kendisine bir çok programdan davet gelen mutevazı yazar Karakoç, sağlığının el verdiği sürece davetlere icabet edeceğini söyledi.

Mehmet Nafiz Karakoç’un Babam ve Ben adlı eserine sahip olmak isteyen şiirseverler, www.kitappazari.com ve Kahramanmaraş Tekbir Mağazasından temin edebilirler.

MEHMET  NAFİZ  KARAKOÇ KİMDİR

Şair  08.03.1941 yılında Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesi CELA  köyünde ( şimdiki Ekinözü ilçesi) dünyaya geldi.Babası  ÜMMET hoca, annesi FATMA hanımdır.Beş erkek kardeşin  en küçüğüdür, (Bahaettin, Abdurrahim, Osman Naci, Ertuğrul, Mehmet Nafiz Karakoç)

Şiir yazmaya 1950 yılında dokuz yaşında başlayan şair  Gaziantep’te Kurtuluş ve Güney Postası Gazetelerinde  kendi ismiyle ve daha sonra Celali  Ozan  mahlası ve Mehdi Battal ismiyle şiir ve makaleler yazdı.Kahramanmaraş başta olmak üzere  yerel  ve ulusal gazetelerde ve dergilerde şiirleri yayınlandı,  aynı  köy’den  Türkan  hanımla  evlendi, 1966  yılında  TCDD’da başladığı memuriyette 34 yıl çalışarak 2000 tarihinde üstün hüzmet madalyasıyla ödüllendirilerek emekli oldu.3 oğlu 2 kızı var  7 torunu  vardır,  ilk  eseri  Temmuz  2004  yılında yayımlanan  DAĞLAR  YOL  VERMEZKİ  DOSTA  GİDEYİM adlı kitabıdır.BABAM ve BEN şairin ikinci kitabıdır.

Okumayı,  araştırma  yapmayı, üretmeyi seven, gösterişten uzak yalın bir hayat yaşamayı tercih eden, milli ve manevi değerlere bağlı bir yazardır.

Babası  ÜMMET hoca  ve  Ağabeyi  ABDURRAHİM  KARAKOÇ  gibi  hece  vezni  ile  şiirlerini yazmaktadır. Şairlik Karakoç sülalesinde kuşaktan kuşağa geçmiştir, şairin dört kardeşi, babası, dedesi, hatta ninesi de şiirler yazmıştır. Şair eserlerinde hayranı olduğu babası rahmetli Ümmet Hoca ve ağabeyi rahmetli Abdurrahim Karakoç’tan ilham aldığını söylemekte ve şiirlerinde bunu bize hissettirmektedir.

ÜMMET  KARAKOÇ  (ÜMMET  HOCA )  1897- 1973

Babam  ÜMMET   KARAKOÇ  1897  yılında  Elbistan’ın  Cela  köy’ünde (şimdiki  Ekinözü  ilçesi)  doğdu.  Balcı  fakı  ismiyle  bilinen MEHMET  Hoca’nın  büyük oğludur.  İlk  tahsilini babasının  dizleri  önünde  Kur-an  öğrenip  okuyarak  yaptı . Babam  bağcılık  ve  bahçecilik  ile  uğraşırdı, yeni  yazıyı  kendi  azmiyle  öğrendi  önce  kur-an, sonra  yeni  yazı ,Arapça ve farsça ‘yı  öğrendi, çok  okudu  çok  yazdı  ilmini ve  bilğisini  geliştirdi,  herkesin  sevip  saydığı  çevreye  ün  salan  bir  Alim   durumuna  geldi,16 yıl muhtarlık  yaptı,  beş  çocuk  babasıdır, ( Bahaettin, Abdurrahim, Osman  Naci,  Ertuğrul, ve  Mehmet Nafiz) 

Babamın  en  büyük  merakı  okumaktı,  bütün   çocuk’larını  okutmak  istedi  ve  bulunduğu   zaman’ın   şartlarına  göre  bunuda  başardı,  babam büyük  bir  inanç  ve   iman  sahibiydi,  kimsenin  hakkını  yemez,  yemin  etmez,  kul  hakkına  çok  dikkat  eder,  müşkülatı  olanlar  onun  yanına gelir ve bilmediklerini ondan  öğrenirlerdi,  kıgınları,  küskünleri barıştırır  herkesi  dogru ve  iyi  yola   yönlendirirdi,  her zaman   her  yerde  doğruyu  konuşurdurdu.

1973  yılı  Aralık  ayında  doğduğu  yer olan Ekinözü’nde  Rahmeti  Rahmana  kavuştu,  Allah (c.c)  rahmet  eylesin.

Editör: Haber Merkezi