Şahbazlı;

"15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyetinde yaşanan ayaqlanmadan rahatsızlık hissi duyarak, Halkın seçtiği bir hükümeti ve doğrudan devlet yetkililerini darbe ile değiştirmek girişimini şiddetle kınıyoruz."

Dün geceden başlayan darbe girişimi ardından açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri hiçbir şekilde bu darbe girişimine destek vermediklerini açıklamalarının ardından, Türkiye Cumhuriyeti Başkomutanımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla milyonlar, siyasi görüş ve etnik kimliğine rağmen sokaklara çıkarak devletini desteklemiştir.



Bizlerde Azerbaycanlı kardeşleri olarak sabaha kadar 2. Vatanımız Türkiye Devleti ve Milleti için, ülkemiz adına yollarda Vatanımıza sahip çıktık. Ne olursa olsun halkın seçtiğini silah gücüyle indirme girişimi ve sivil halka helikopterlerden, tankların üzerinden ateş açılması kabul edilemez. Emir kulu olan sivil askerler değil onlara o emri veren rütbeli subaylar ve paşalar ile yargılanmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman vatanının ve milletinin yanında olmuştur. Bizleri bölmeye çalışanlar istediklerine nail olamayacaklar.

Azerbaycan olarak her zaman Türkiye’mizin yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti Başkan Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2. bir açıklamasına ve bu kalkışma tam olarak yatırılına kadar bizlere uyku yok. Bu kalkışmada şehit olan kahramanlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz.”-dedi.
Editör: Haber Merkezi