Doç. Dr. Furkan, yaptığı yazılı açıklamada, bugün rektörleri acil toplantıya çağıran YÖK’e “FETÖ ile nasıl mücadele edeceksiniz? Şimdiye kadar mücadele ettiğiniz gibi mi? Rektörlük seçimlerinde sandıklardan gizli ve sinsi işbirlikleriyle FETÖ’cü öğretim üyelerinin desteğini alarak çıkan ve yukarıda tarafınızdan ambalajlanarak Cumhurbaşkanımızın tensibine sunduğunuz ve atanmasına vesile olduğunuz bazı rektörlerle mi?” diye sordu.



İŞTE  DOÇ. DR. HASAN FURKAN’IN AÇIKLAMALARI 
“Aziz vatanın asil evlâtları,

Bugünlerde bir taraftan büyük bir badireyi atlatmanın, uluslararası hasmımız olan odaklara kölelik hizmeti veren ve devletimizi, ülkemizi işgale kalkışan paralel casusluk-terör örgütü FETÖ kalkışmasını bertaraf etmenin huzurunu, bir taraftan da istiklâl ve hürriyetimiz uğruna şehit verdiğimiz yiğit vatan evlâtlarının derin hüznünü yaşıyoruz. 

Bu kalkışmaya göğsünü siper etmek üzere caddelere, meydanlara inen aziz milletimiz, bu krizde büyük liderlik örneği sergileyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, hükümetimiz, ordumuz, emniyet teşkilatımız, istihbarat teşkilatımız, belediyelerimizle, bu direniş ve zafere katkı sunan tüm sivil kuruluş ve kamu kurumlarımızla, basın-yayın kuruluşlarının samimi ve yerli olanlarıyla iftihar ediyoruz. Bize bu muvaffakiyeti bahşeden Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve şükranlarımızı sunuyoruz. İşte bu ülke, bu devlet, bu millet, taşıdığı bu asil ruhtan dolayı bütün ümmetin ve mazlum insaniyetin ümidi olmuştur. Rabbimiz inayet ve tevfikini üzerimizden eksik etmesin. 
  
Son kalkışma hâdisesi neticesinde, yeni istiklâl harbimizde yeni bir safhaya geçmek, yeni bir merhale kat etmek üzereyiz. Ancak derdest edilmeye başlanan bu terör örgütü mensupları ve bakiyeleri devlet ve müesseselerden tamamen temizlenmedikçe, bu yeni merhaleyi kat etmemiz mümkün değildir. Bu hususta devletimize ve hükümetimize büyük vazifeler düşmektedir.

Elim neticeleri olan kalkışma hâdisenin yaşanmasında FETÖ ile yeteri kadar mücadele etmeyen veya mücadele kisvesiyle savsaklayan hatta zımnen örgütü ve mensuplarını koruyan devlet, hükümet içindeki bazı bürokratların, AK Parti içindeki bazı siyasilerin ve açıktan destek veren muhalefet partileri içindeki ecnebi yapıların ve ahmak hiziplerin hissesi ve ağır vebali vardır. Kamuoyu olarak, Allah’ın bahşettiği feraset ve basiretle, bugüne kadar yaşananların, yapılanların-yapılmayanların farkındayız. Bugüne kadar bir göz hatırına çok gözler sevdik. Yaşanan hayırlar hatırına gizli birçok şerlere katlandık, sabrettik. Bundan sonra millet olarak hiçbir ihanete tahammülümüz kalmamıştır.

Şimdi milli iradeyi temsil makamında olanlara soruyoruz:

Bu kalkışmanın perde arkasındaki esas failler olan ABD ve NATO’ya karşı milletin isyanını haykırabilecek misiniz?

Devlet, hükümet, bürokrasi, ordu, emniyet, yargı ve diğer kamu kurumlarında yuvalanmış paralel casusluk ve terör örgütü ve diğer terör örgütleri mensuplarını artık temizleyebilecek misiniz? 

Ve bağlı bulunduğumuz YÖK’e sesleniyorum:

FETÖ ile nasıl mücadele edeceksiniz? Şimdiye kadar mücadele ettiğiniz gibi mi? Rektörlük seçimlerinde sandıklardan gizli ve sinsi işbirlikleriyle FETÖ’cü öğretim üyelerinin desteğini alarak çıkan ve yukarıda tarafınızdan ambalajlanarak Cumhurbaşkanımızın tensibine sunduğunuz ve atanmasına vesile olduğunuz bazı rektörlerle mi?

Son olarak sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum:

Dem ve damarlarınıza karışmış FETÖ’den ne zaman ve nasıl arınacaksınız?

İlgililere ve kamuoyuna saygılarımla…”
Editör: Haber Merkezi