Doğukent Camii yanında düzenlenen tanıtım programına Vali Şükrü Kocatepe, AK parti eski Milletvekili Ali Sezal, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Emniyet Müdür Ümit Yaşar Adalar, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Uzunlar, Burhaneddin Türkkahraman, Fatih Ertaş, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Doğukent’in Dulkadiroğlu İlçesi’nin en büyük mahallesinden biri olduğuna işaret ederek: “Doğukent mahallemizde eksikleri büyük çoğunlukta tamamladık. Hatta yüzde 90 hiçbir eksiği kalmadı. Yakında Doğukent’e kardeş konutlarımız da gelecek. Hemen az ileride toplu konutlar başlayacak.

Burada ikamet eden yaşlı insanlarımız taziye evini kullanıyorlardı. Şimdi ise burada hem gazetelerini okuyacaklar, hem de çaylarını yudumlayacaklar. Ben yaşlı kelimesini pek kullanmayı sevmiyorum. Çünkü yaşlılık fiziksel bir özelliktir. Kişinin dış görünüşü yaşlı olabilir ama ruhu genç ve dinçtir. Dinlenme ve okuma salonumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bizleri yalnız bırakmayarak davetimize icabet eden tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.


Konuşmanın ardından Doğukent’te bulunan Yaşar Gölcü İlkokulu öğrencileri Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a çiçek takdim ettiler.

Doğukent Mahalle Muhtarı Ahmet Bayraktar ise mahalleye yaptığı hizmetler anısına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a plaket takdim ederek teşekkür etti.


Tanıtım programına katılan davetliler daha sonra Doğukent Yaşlılar Dinlenme ve Okuma Salonu’nu gezdiler.

Tek katlı olarak 120 metrekare alan üzerine inşa edilen Doğukent Yaşlılar Dinlenme ve Okuma Salonu’nda 30 metrekare mutfak, 30 metrekare yemekhane ve 60 metrekare kütüphane ve dinlenme salonu ile 300 metrekare de yeşil alanı bulunuyor.


















Editör: Haber Merkezi