Program; Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, şehitlerimiz için okunan Kuran tilaveti ve dua ile başladı.

23 Nisan Parkındaki sahne alanında kurulan dev ekran ve platform marifetiyle gerçekleştirilen programda, ilahilerin ve Turgay Güler ve Prof. Dr. Mehmet Çelik'in 'En Sıradışı' adlı programı gerçekleştirildi.

İlçemizde düzenlenen Şehitleri anma programı ÜLKE TV ve AKSU TV'den canlı olarak yayınlandı.

Programa İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, Jandarma Karakol Komutanı Çağatay Anıl Yazıcı, Belediye Başkanı Osman Okumuş'un yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Programda Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında; “Kahramanmaraş’ın Kahraman ilçesi, Kahraman Türkoğlu’lular,  şehitleri anma programımıza hepiniz hoşgeldiniz, şerefler verdiniz. Öncelikli olarak burada bulunan saygı değer konuklarımızın içerisindeki şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum.15 Temmuz kalkışmasında kahramanca savaşan ve şehit olan, kahraman ilçemizin kahraman şehidi Niyazi Ergüven kardeşimizi rahmetle anıyorum, ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Aynı zamanda bugün güneydoğu da şehit düşen, çok sevgili genç kardeşim Duran Melemir kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

 ‘BİR MUSİBET, BİN NASİHAT’TEN İYİDİR’

Saygı değer konuklarım 15 Temmuz darbe kalkışması ülkemiz için, belki kötü oldu, ama bir çok hayırlara da vesile olduğunu düşünüyorum. Bir musibet, bin nasihatten iyidir. Darbe kalkışmasını duyduğumuz dakikalardan itibaren, Türkoğlu’muzdaki saygı değer siz kahraman Türkoğlu’lular hemen hükümet meydanına toplandınız. Türkiyedeki kardeşlerimizden bu kadar beklentimiz yoktu. Ama gördük ki, gerek kürdiyle, gerek Türküyle, gerek sunisi, gerek alevi, herkes bu meydanlara toplanmıştı. Bundan dolayı ilk günden, 20. gününe kadar demokrasi nöbetine yoğun katılımlarınızdan dolayı hepinize çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu 20 günlük demokrasi eğitiminin neticesinde bizler Türk halkı olarak şunları gördük. Kendi kendimize güvenmeyi öğrendik. Menderesi, Özal’ı saygı değer Muhsin Yazıcıoğlu’nu kalleşçe, kahpece katleden terör örgütlerini gördük. Hep onların Hikayeleri ile biz yaşadık.

‘YÜREKLİCE DİK DURMAYI ÖĞRENDİK’

Geleceğimize güven verdi. Dünya mazlum ülkelerine, böyle bir darbe kalkışması yapıldığında Türkiye’de nasıl bir kahramanca bu kalkışmaya göğüs gerdiler. Tankın üstüne çıktılar, tankın altına yattılar, topun üstüne çıktılar, ateş karşılığında silahın karşısında yüreklice dik durmayı öğrendik. Değerli Türkoğlu’lular ilçemizde tank olsaydı, Türkoğlu halkı tankları da durdurdu. Ankara’daki, İstanbul’daki direnişi buradaki halkımız tanklara karşı gösterirdi.

Ülkemiz içerisindeki birçok ırktan ve mezhepten olan kardeşlerimizin kaynaşmasını gördük. Genel başkanlarımızın el ele tutuşmasını gördük. Önemli olan Türkiye’deki birlik ve beraberliğimiz, bu birlik ve beraberlik devam ettiği müddetçe dünya ülkelerine karşı sizlerin sayesinde dimdik ayakta duracağız.

Bu vesile ile Türkiye’deki tüm şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal konuşmasında ise;  “Öncelikle değerli Ateş bey bu güzel sunumlarından dolayı teşekkür ederim. Değerli belediye başkanına konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bu program vesilesiyle aramızda bulunan şehit ve gazi yakınlarımızın ellerinde öpüyorum değerli misafirlerimiz bugün burada 15 Temmuz gecesi alçakça haince darbe girişimi sonucunda şehit edilen yaklaşık 250 vatandaşımızın hem de bundan önce 1000 yıllık serüvende Anadolu coğrafyasının ve mücavir coğrafyasını İslamlaştırmak, türkleştirmek için ilahi kelimetullah için kanlarını dökmüş ecdadımızın ruhlarını anmak için düzenledik. Hoşgeldiniz.

15 Temmuz gecesini hep beraber yaşadık fazla bir şey konuşmaya gerek yok aslında Ankara’da, İstanbul’da şehit olan kardeşlerimiz en güzel şeyi ifade ettiler. Burada da halkımız bu kalkışmanın ilk dakikalarında hükümet konağının önünde toplanarak bizimle beraber savunma pozisyonuna geçti ve biz onlara orda şunu söylemiştik. Biz kendimizi çiğnettirmeden ne sizleri nede sizlerin iradelerini çiğnettirmeyiz. Biz canımız pahasına sizin özgürlüklerinizi iradelerinizi ve ülkemizin egemenliğini korumaya ant içtik. Çünkü biliyoruz ki bu kalkışma sadece askeri bir kalkışma değildir. Sayın cumhurbaşkanımızın söylediği gibi işgal girişimidir. Avrupalıların, Amerikalıların üst akıl olarak Fetullah’çı terör örgütünü kullanarak ülkemize yapmak istediği bir operasyondur. Fakat sizlerin dirayeti ve Allah’ın yardımı sayesinde ülkemiz bu uçurumun kenarından en iyi şekilde dönmüştür. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın şimdi bu darbe teşebbüsünü atlattık ama yeni tarihler veriyorlar işte 14 ağustos deniliyor başka tarihler veriliyor. Biz her zaman uyanık olacağız kim ne yapmak istiyorsa buyursun cesareti varsa kendine güveniyorsa halkımızın karşısına çıkamaya en ufak cesareti varsa buyursun gelsin bakalım.

Bu program vesilesi ile aramızda bulunan şehit ve gazi yakınlarımıza, gazilerimizin ellerinden öpüyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi