Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı personelleri giydikleri mahalli çete kıyafetleriyle Kent Meydanı’na gelerek Demokrasi Nöbetine destek verdiler.

Çetelerin demokrasi nöbetine ilişkin bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Alagöz: “ On dokuz gündür meydanda demokrasimizin nöbetini çete elbiselerimiz ile tutuyoruz. Çete elbisesi dediğimiz bu elbiselerimiz ancak böyle kurtuluş savaşı dönemlerinde giyilir. Nasıl ki kurtuluş savaşı döneminde Fransız askerlerini bu elbiselerle yurdumuzdan çıkardılarsa Kahramanmaraş halkımız da 15 Temmuz’dan bu yana bu elbiselerini giyerek mücadelelerini devam ettiriyorlar. Ne zaman saldırırlarsa saldırsınlar, milletimiz iradesine sahip çıkacaktır. Kahramanmaraş’ta da milli mücadeleden bizlere miras kalan bu gelenekle çete kıyafetleriyle meydanlarda darbeci teröristlere karşı dimdik duruyorlar. Bundan sonra da bizler bu elbiselerimizle ne zaman bir saldırıya uğrasak düşmanın karşısına dikileceğiz inşallah” diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı’nda Maraş’ta birçok başarılara imza atan çetelerin tekrardan gündeme geldiğini hatırlatan çeteler, Sütçü İmam’ın torunları olduklarını ve Sütçü İmam ruhunun hayatta olduğunu hatırlatmak istediklerini ifade ederek: “Biz Sütçü İmam’ın torunları olarak burada bulunuyoruz ve bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz. Biz bu vatanı o üç beş tane çapulcuya hiçbir zaman bırakmayacağız. Hiçbir zaman bırakmayacağız onlara. Ne zaman gelirlerse gelsinler her zaman ayakta duracağız. Ben terör örgütü demeyeceğim onlara. O kafirlerin unuttukları bir şey vardı. Maraşlının, Türkiye’nin damarlarında yüzyıllardır dolaşan asil kanı unuttular. Çanakkale’yi, Maraş’ı Antep’i unuttular. Milletin vatan sevdasını unuttular. Her şeyin planını yaptılar ama 15 Temmuz’dan bu yana akıllarına gelmeyen milletten yiyecekleri darbeyi planlayamadılar. Bu millet evvelallah yüzyıllardır bu topraklara vatanına sahip çıktı, bundan sonra da sahip çıkacak. Hiç kimsenin bu topraklar üzerinde oyun oynamasına bu millet müsaade etmez” diye konuşarak görüşlerini aktardılar.

Editör: Haber Merkezi