ZMO Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, Ülkemizin sınır ötesinde teröristlere karşı yürüttüğü ve kamuoyunda Afrin Operasyonu olarak bilinen operasyonla ilgili Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin Türk Tabipler Birliği’nin yaptığı açıklamayı desteklediğini bildiren açıklaması nedeniyle, daha önce basın toplantısı düzenleyerek “Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonunu desteklediklerini ve milletçe birlik beraberlik içerisinde olunması gerektiğine vurgu yaparak: “Öncelikle devletimize ve kahraman askerlerimize başarılar diliyorum. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum” şeklinde yaptığımız açıklamanın arkasında olduğumuzu kamuoyu ile bir kez daha paylaşmak istiyoruz.

Yine aynı basın toplantımızda içme suyu kaynaklarımızın kısıtlı olduğunu ve doğal afetler nedeniyle bazı aksaklıkların yaşanabileceğine vurgu yapmak istediğimiz açıklamamızda herhangi bir kurum veya kuruluş kast edilmemiştir.

Özellikle kuraklık yaşanan senelerde Ayvalı Barajının doluluk oranında bazı azalmalar yaşanabileceği ve geriye içme suyu kaynağı olarak sadece Karasu’nun kalacağı ifade edilmiştir. Tarımsal ve Enerji üretimi için yapılan barajlarımız da içme suyu kaynağı olarak kullanılabilir ancak, enerji ve arıtma ihtiyaçları nedeniyle maliyetli olacaktır. Karasu kendi cazibesiyle enerji harcamadan ilimize ulaşan bir kaynak suyudur.

Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şubesi olarak konunun bu çerçevede dikkate alınmasını dileriz” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi