Bu arada tüm Türkiye de olduğu gibi Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçe Müftülüğünde Yaz Kur’an Kursu bitimine bir hafta kalmasına rağmen kurslar yoğun bir ilgiyle devam ediyor. Bu kapsamda Halil Çavuş Kur’an Kursunda 60 kadar kız öğrencinin katılımıyla Taç Merasimi Programı düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah DEMİR,  öğrenci ve ailelerine Kur’anı Kerimi okumanın, öğrenmenin ve öğretmenin faziletinden bahsetti.  Müftü Demir, ayrıca yaşayan bir Kur’an olabilmek için Peygamberimizin örnekliğini hayatımızın her zerresinde taşımamız gerektiğine vurgu yaptı.  İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Tarihte yaşanmış çeşitli insanların hayatlarından ve kendi tecrübelerinden kesitler sunarak konuşmasına son verdi.
Kurs Müdiresi Halime Bayrak ta yaptığı konuşmada Kuran yolunda verilen emeğin ve desteğin Allah katında boşa çıkmayacağını belirtti, katılımlarından dolayı Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir ve öğrenci ailelerine teşekkür etti.

Daha sonra yaz Kuran kursu boyunca başarılı olan, Kurana geçen ve hatim eden öğrencilerden Kuranı Kerim birincisi Ala Nur Us, İbadet birincisi Ilgın Temiz, itikat birincisi Esra Ayva, Siyer birincisi Hatice Şeyda Aksoy ve Ahlak dalında birinci olan Enise Bayrak’a taç merasimi yapıldı. Öğrencilere üzerlerinde Kuran Kursu amblemi bulunan madalya takıldı,  çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programda Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir de öğrencilerin tümüne Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Ayrıca, Onikişubat İlçe Müftülüğü öğrenci ve aileleri motive edici bu güzel programın hazırlanmasında büyük emeği olan başta Kurs Müdiresi Halime Bayrak’ve öğreticiler İlknur Güngör ve Tuba Aksoy’u başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
Yapılan merasime başta Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah DEMİR olmak üzere, Kurs Yöneticisi Halime BAYRAK, Kurs öğreticileri İlknur GÜNGÖR, Tuba AKSOY, Halil Çavuş Camii İmam Hatibi Mehmet TOLUKESER,  öğrenci ve aileleri katıldı.

HABER: HACI ALİ GÜNEÇIKAN/Diyanet Tv

Editör: Haber Merkezi