25. Vergi Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da çeşitli etkinlikler ve faaliyetlerle kutlanıyor. Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, Şube Müdürleri ile birlikte vatandaşları vergisel konularda bilgilendirmek ve kira geliri elde eden mükelleflerin beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olmak amacıyla Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde stant açtı.
Standın açılışında konuşan Vergi Dairesi Başkanı Sağlam, “Amacımız verginin önemini toplumun tüm kesimlerine anlatabilmek ve toplumdaki vergiye gönüllü uyumu artırmak. Tüm hemşerilerimizin vergi haftasını kutlarım” dedi.
Sağlam, “Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlarımızı vergisel konuda bilgilendirmek, onların şikayetlerini değerlendirmek, önümüzdeki ay başlayacak olan gelir vergisi beyannameleri kapsamında özellikle kira geliri elde eden mükelleflerimizin beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olmak amacıyla bu vergi standını açtık. Bu konuda bize her türlü kolaylığı gösteren, destek veren Piazza AVM yetkililerine teşekkür ediyoruz'' dedi.

Vergi dairesine gidemeyen vatandaşların bir ay boyunca Kahramanmaraş Piazza’da, beyannamelerini verebileceklerini ifade eden Sağlam, “Görevli arkadaşlarımız,  kira beyannamelerini vermek isteyen vatandaşlarımıza da faydalı olmak amacıyla bilgisayarlarıyla burada görev başında olacaklar. Önceden hazırlanmış kira beyannamelerini vatandaşlarımız burada dolduracaklar. Mükelleflerimiz vergi dairesine gitme ihtiyacı hissetmeyecekler. Hem sormak istedikleri bütün vergisel sorunları, problemlerini, şikayetlerini ve sormak istedikleri ya da öğrenmek istedikleri diğer konuları burada arkadaşlarımızdan öğrenebilecekler” diye konuştu.
Sağlam, etkinliğin ardından Kahramanmaraş Piazza’da bulunan  “Çukurova’nın Mevsimlik Çocukları” fotoğraf sergisini de gezerek, ilgililerden bilgi aldı. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemine dikkati çeken Sağlam, Piazza'nın bu konuda ev sahipliği yaparak, kente katkı sunduğunu kaydetti.


Editör: Haber Merkezi