Ünal, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili ise, "Abdullah Gül'ün bu mücadele içerisinde bir AK Parti neferi olarak bulunması gerektiğini ifade ettik" dedi.

  AK Parti Sözcüsü Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle toplantısı sonrası parti binası önünde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekillerle toplantısına ilişkin konuşan Ünal, toplantıda milletvekillerinin düşüncelerini paylaştıklarını belirterek "24 milletvekilimiz söz istedi ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda 13 milletvekilimiz konuşabildi. Kalan 11 milletvekilimiz de önümüzdeki toplantıda söz hakları baki olmak üzere az önce toplantımızı bitirdik" ifadesini kullandı.

"Devlet Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler büyük bir milli mutabakatın ilk adımıdır"

Türkiye'nin sınır güvenliği, sınır illerini korumak için, Suriye ve Irak'ta sürdürdüğü ciddi bir mücadele olduğuna dikkat çeken Ünal, "Fırat Kalkanı Harekatı gibi, Kuzey Irak'taki zaman zaman ortaya çıkan harekat gibi Türkiye bir milli mücadele veriyor. Biz ittifakı bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz. Devlet Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler büyük bir milli mutabakatın ilk adımı mesabesindedir. AK Parti'nin uyum yasaları çerçevesinde ittifak konusuna çalışıyor. Başlangıç olarak AK Parti ve MHP'nin bu çalışmayı sürdürmek için 3'er kişiden oluşacak bir komisyon kurulması düşünülmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

 "Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ve arkadaşlarının pozisyonları yerli ve milli değildir"

Ana muhalefet partisi CHP ile ilgili de konuşan Ünal, "Muhalefet öncelikli olarak, bu milli mutabakatın dışında, Türkiye düşmanı yapıların, Türkiye karşıtı lobilerin sözcülüğünü bıraksın. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si 15 Temmuz kahramanlarını ve Türkiye’nin 15 Temmuz’dan sonra yaşadığı sorunları adeta bir Türkiye düşmanının gözüyle görmekten vazgeçsin. Gerçekten, Atatürk’ün 1929 ‘Milli Siyaset’ dediği ve yerli, milli duruşu Atatürk’ün partisine uygun bir pozisyonun öncelikle Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları tarafından alınması lazım. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin ve arkadaşlarının pozisyonları yerli ve milli değildir. Cumhuriyetin kurucu partisi olan CHP’ye bunlar yakışmamaktadır" şeklinde konuştu.

BİZ MİLLETİMİZ NE DİYORSA ONA BAKARIZ

Her şeyin milletin gözü önünde cereyan ettiğini söyleyen Ünal sözlerine şöyle devam etti:

"Biz milletimiz ne diyor ona bakarak, Türkiye'nin bekasını sağlayacak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyük milli mutabakatın içinde olacak bütün milli ve yerli unsurlara kapımız açıktır. Millet de kimin ne yaptığını, ne dediğini açık bir şekilde görmektedir."

"Abdullah Gül'ün bu mücadele içerisinde bir AK Parti neferi olarak bulunması gerektiğini ifade ettik"

  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili bir soru üzerine ise Ünal, "Neyin mücadelesini verdiğimizi, neyin derdinde olduğumuzu, özellikle 15 Temmuz'dan sonraki mücadeleyi adeta bir ateş çemberine dönüşmüş bölgede Türkiye'nin ayakta kalması için nasıl mücadele verdiğimizi herkes görüyor. Bunlar devam ederken biz sadece 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün de bu mücadele içerisinde bir AK Parti neferi olarak bulunması gerektiğini ifade ettik. Siyasi mülahazalarla hareket etmedik" cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi