Konuyu değerlendiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçede göreve geldiği günden bu yana sadece teknik alanda değil, sosyal ve kültürel alanda da çok büyük projeler yaptığını ve daha büyük projeler devam edeceğini belirten Başkan Okumuş konuşmasına şöyle devam etti; “Biber, pamuk ve toprağın olduğu bir logoydu. Şuanda yükselen bir Türkoğlu’nu ifade eden, değişim, dönüşüm ve değeri temsil eden bir logo hazırladık. Çok estetik kolay anlaşılır, akılda kalan güzel bir çizgiyi yakaladık. Türkoğlu ismi burada var ve insanlarımızın en çok milli olarak akılda kalıcı ay ve yıldızımız var.

‘Yükselen Değerimizi Temsil Edecek’

Yeni kurumsal kimliğimizdeki Yıldız, Türkoğlu’muzun yükselen değerini temsil ediyor. Türkoğlu yazısı içerisindeki yumuşak çizgiler Türkoğlu Belediyesinin insanlara yaklaşımını, buradaki hilal milli değerimizi aynı zamanda Türkoğlu İlçemizdeki vatandaşlarımıza belediyemizin gülümseyen yönünü göstermek için böyle bir logo tasarımı yaptık. Bu logo tasarımımızı 2018 yılında Türkoğlu’muzdaki faaliyet gösterdiğimiz bütün alanlarda uygulamaya koyacağız.

‘Bir Hayalimiz Vardı’

2014 yılında bizim bir hayalimiz vardı. Türkoğlu’muzu Kahramanmaraş’ta yaşanılabilir bir ilçe yapmaktı. 3,5 yılda bunu başardığımıza inanıyoruz.1,5 yıl içerisinde de daha güzel projelerle beraber Adana- Kahramanmaraş yolu üzerinde de metropol bir ilçe olarak Türkoğlu’muzu hayal ediyoruz. Üç sloganımız var, Değişim, Dönüşüm ve Değer.

Değişim’ yerinde durmama aktif, günü proje bazında, icraat noktasında tutmayan değişimi simgeliyor.

‘Dönüşüm’ hem kentsel dönüşümü hem de bu değişim neticesinde şehrin içerisindeki imar çalışmalarında, park çalışmalarındaki değişimiz vurguluyor.

Son ilkemiz ise ‘Değer’dir. Aynı zamanda tüm bu sürecin hedefidir. Değişim ve Dönüşüm insan hayatında değer katmak için vardır. Bir belediyenin, sınırları içerisinde yaşayan insanların hayatlarına katabileceği en büyük değerler refah ve mutluluktur.

Çalışma ilkelerimizin tasarımsal olarak vücut bulmuş hali olan yeni logomuz ve kurumsal kimlik çalışmamız kurum kültürümüzü güçlendirecek belediye olarak karakterimizi ve ruhumuzu daha iyi anlatacaktır. Türkoğlu Belediyesi olarak hayatlarımıza değişim, dönüşüm ve değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Çünkü; Bir Hayalimiz var” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi