TÜMSİAD Şube Başkanı  Toprak,, gazeteciliğin temel unsurları olan bilgi ve haber aktarımının, diğer hizmet sektörlerinden farklı olarak toplumsal nitelik taşıdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

 

"Güvenilirlik, doğru ve dürüst habercilik, objektiflik, basın meslek ilkelerine bağlılık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi unsurlar demokratik toplumlar için vazgeçilmezdir. Gelişmiş, ileri ve katılımcı demokrasilerde, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra bağımsız medya kuruluşlarının varlığı da büyük önem taşır. Gazeteci, ilettiği her haber ve bilginin sorumluluğunu üstlenir ve paylaşır. Bu yönüyle gazeteciler, kamu vicdanının sesi olmak gibi bir misyon taşımaktadırlar. Gazetecilerin görevlerini en iyi şekilde ifa etmek için gece gündüz, kar kış, yağmur çamur gözetmeden ortaya koydukları çaba takdire şayandır.

Mesleğine gönül vermiş, bu yolda emek veren tüm basın mensuplarının, sosyal haklarını güvence altına alan yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

 

 

Editör: Haber Merkezi