Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Binası önünde düzenlenen törene Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail BALAKAN, İl Müdür Yardımcıları, Merkez Müdürleri, Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Servis sorumluları ile Okul İdarecileri ve öğrenciler katıldılar. 

Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail BALAKAN, törende yaptığı konuşmada, hedefimiz kayıt dışı istihdam oranını ilimizde yüzde 15'lerin altına düşürmek olduğunu vurgulayarak “Kurumumuz Türkiye genelinde bu hedefe ulaştığımızda SGK'nın bütçe açığını tamamen kapatmış olacağımız gibi Kurumu bütçe fazlası veren hale getirmiş olacağız. Bütün SGK teşkilatı olarak bu hedefe kilitlenmiş durumdayız" dedi. 



Sosyal Güvenlik Otobüsünün Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi (KİTUP II) kapsamında Kurum Başkanlığınca hazırlandığını belirten BALAKAN, şunları söyledi: 

"Kayıt dışı istihdam sadece denetimle çözülecek bir konu değildir. Ülkemizde 2002'de yüzde 52'liler seviyesinde olan kayıt dışı istihdam oranı, yapılan yasal düzenlemeler ve gösterilen kararlılık sayesinde yüzde 33'ler seviyesine indirildi. Kayıt dışı istihdamda 1 puanlık düşüşün ekonomimize 1,8 milyar lira katkısının olduğu düşünüldüğünde gelinen seviyenin önemi daha da iyi anlaşılıyor. Hedefimiz kayıt dışı istihdam oranını yüzde 15'ler seviyesine kadar düşürülmesine Kahramanmaraş olarak katkı sağlamak. Amaçlarının kayıt dışı istihdamın işçiler için bir hak kaybı ve temel insanlık hakkının gaspı olduğunu, sigortalı çalışmanın avantajlarını ve kayıt dışı çalışmanın problemlerini anlatabilmek olduğunu dile getiren BALAKAN, bunun başarılması halinde yeni yasal düzenlemeler ve cezai müeyyidelere ihtiyaç kalmayacağını” söyledi.



Sosyal güvenlik bilincinin çocuk yaşlarda oluşmaya başladığına dikkati çeken BALAKAN, bu bilincin oluşmasına katkı sağlamak için Sosyal Güvenlik Otobüsünün farklı bölgelerden toplam 30 ildeki ilkokulları ziyaret edeceğini bunlardan birinin de Kahramanmaraş olmasından mutluluk duyduklarını bildirdi. BALAKAN, kayıtlı istihdamın teşviki kapsamında geçen yıl yaklaşık 30 ilde bin 800 köy muhtarı ve imamla görüşüldüğünü, bu illerdeki yerel basın mensuplarının yanı sıra üniversite ve meslek lisesi öğrencileriyle bir araya gelindiğini belirterek, Kahramanmaraş İl Müdürlüğü olarak her Sosyal Güvenlik haftası etkinliğinde ilk ve orta dereceli okullarda öğrencileri bilinçlendirmeye yönelik programlar düzenledik, "Sosyal Güvenlik Otobüsü ile bu etkinliği daha görsel ve eğlenceli hale getirmiş olduk. İlimiz Yıldırım BAYAZIT İlkokul öğrencilerine yeni iletişim kanallarını kullanarak ulaştık ve onların sosyal güvenlik bilinci kazanmalarına vesile olduk. Burada 'Kit' ve 'Kiti' isimli maskotlarımız da bize yardımcı oldular. Okul Müdürümüz Fahri PEHLİVAN’a gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Etkinliğe katılan öğrencilere içinde gerekli her türlü kırtasiyenin olduğu kalemlik, eğitici çizgi film cd’si ve Sosyal Güvenlik Eğitim serisinden kitapçıklar dağıtıldı.


Editör: Haber Merkezi