Soner henüz 6 aylıkken tanıştığı Talasemi Major: Akdeniz anemisi olarak da bilinen hastalıkla mücadeleye başladı. Sekiz buçuk yıl Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve araştırma Hastanesinde tedavi gördü. Son 6 aydır Adana Acıbadem Hastanesinde tedavi görmeye devam ediyor. Her ay üç defa kontrole götürülmek zorunda olan Soner’in tek isteği ilgi.

İnşaat işçisi olan Baba son 7 aydır Soner’in yanında olduğundan dolayı evine gelir getiremiyor. Soner hayatı boyunca düzenli tedavi görmek zorunda, uygulanan tedaviler zor ve pahalı. Çiftçi bağkur’lu olan baba, çiftçi bağkur Primini düzenli ödeyemez durumda. Yol masrafı ve tedavinin pahalı, uzun olmasından dolayı da ağır maddi sorunlar yaşamakta.

SONER’İN SELAMI VAR

Minik Soner; titrek, mağrur bir o kadarda heyecanla selam söyledi okul arkadaşlarına, öğretmenine, Andırın’ı yönetenlere, ben buradayım dedi. Okulumu özledim dedi sonra.Boynunda gururla taşıdığı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde başarı madalyasını işaret ederek Okumak İstiyorum dedi.

En çokta Soner’e ulaştırılan kitaplara ve o öğretmenin hediye ettiği formaya ve Andırın Yeşildağ Spor Futbolcularının imzaladığı futbol topuna sevindi. Soner 9 yaşında bir Arslan Parçası.

AÇEK DERNEĞİNDEN MİNİK SONERE MORAL ZİYARETİ

Soner’in ilik naklinden sonra Andırın’a geldiğini öğrenen Andırın Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği üyesi bir grup Soner’i baba evinde ziyaret etti.

Yapılan ziyarette duygu dolu anlar yaşanırken Soner’in gözlerinde oluşan ışıltı ve sevinç görülmeye değerdi.

Elbette eli boş gidilmezdi Soner’e. Karınca kararınca Andırın esnafı çeşitli hediyeler tutuşturdu dernek üyelerinin ellerine, verilmek üzere minik Soner’e ve ailesine.

Andırın Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği ve bir öğretmenin çabası ve duyarlılığı sayesinde bizde tanıdık  Sizde Tanıyın Minik Soner’i.


Editör: Haber Merkezi