8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle birçok kurum kuruluş tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Sınav Koleji Okul Aile Birliği de bu kapsamda farkındalık oluşturan bir etkinliğe imza attı.

Küçükev Restoran’da düzenlenen ve özellikle kadın velilerin davet edildiği programa, kadın öğretmenler ve Kahramanmaraş Sınav Koleji Müdürü Ayhan Kılınç katıldı.

Sunuculuğunu, Kurumsal İletişim Danışmanı Sibel Çolak’ın yaptığı programın açılış konuşmasını Okul Aile Birliği Başkanı Zerrin Uyan yaptı.

Kısa bir selamlama konuşması yapan, Okul Aile Birliği Başkanı Zerrin Uyan; her kadının bir birey olduğunu ve saygıyı hak ettiğine vurgu yaparak: “İster sadece evinin işleriyle meşgul olsun, isterse de aynı zamanda çalışarak farklı alanlarda ilave sorumluluklar üstlenmiş olsun, her kadın bizatihi varlığıyla takdiri ve saygıyı hak ediyor. Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Sınav Koleji Kurucu Müdürü Ayhan Kılınç da yaptığı konuşmasında, kurum olarak kadın istihdamına önem verdiklerini belirterek; “Bir eğitimci olarak konuşacağım. Kadınlarımızın her zamankinden daha güçlü olması gereken bir dönem yaşıyoruz.

Bizimde kolejimizde yaklaşık 35 kadınla birlikte mesai yapıyoruz. Kurum olarak da kadın istihdamına büyük önem veriyoruz. Kadınların güçlü olması ülkemiz adına çok önemli.

Aramızda öğrencim olan kadın arkadaşlarımız var, yine öğrencim olan mesai arkadaşlarım var, bu benim için hem gurur hem de mutluluk kaynağı.

Öncelikle rahmetli annemin, eşimin, kızımın ve sizlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, başarı dolu bir hayat diliyorum” dedi.

KADINLAR NE KADAR GÜÇLÜ VE MUTLU OLURSA, ÜLKEMİZDE O KADAR GÜÇLÜ OLUR

Kılınç, konuşmasının devamında mutlu ve güçlü nesillerin yetişmesi için annelere büyük görevler düştüğünün de altını çizerek: “Bizler kolejimizde öncelikle çocuklarımızın mutluluğunu düşünüyoruz. Burada ailelerimize özellikle de annelerimize büyük görevler düşüyor. Mutlu anneler mutlu evlatlar yetiştirir. Lütfen yarına hazırladığımız, ülkemizin geleceği çocuklarımıza mutluluk aşılayalım. Bizler ebeveynler olarak kendi hayallerimizi çocuklarımız üzerinden gerçekleştirmeyelim, Bırakın geleceklerini kendileri hazırlasınlar. Kendi yaşadıkları çağa uygun, bilime akla, mantığa uygun bir şekilde geleceklerini oluşturan bir nesil istiyoruz. Bizim yaşadığımız dönemle, şimdiki dönem çok farklı. Teknolojinin ve bilimin ön planda olduğu bir dönem yaşıyoruz. Lütfen çocuklarımızı özgüveni yüksek, biat kültüründen uzak bir nesil yetiştirmek için bize yardımcı olun. Mutlu nesiller için sizlerin desteği çok önemli.

Maalesef kadın cinayetlerinin çok fazla konuşulduğu bir dönemdeyiz. Bir eğitimci olarak, lütfen dayanışma içerisinde olmanızın gerektiğini bir kez daha vurguluyorum. Kadınlarımız ne kadar mutlu, güçlü olursa, ülkemizde o kadar mutlu ve güçlü bir ülke olur. Tekrar gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

GİRİŞİMCİ KADINLAR PLAKETLE ÖDÜLLENDİRDİ

Programında devamında başarı hikayeleri yazan girişimci kadınlar; Down Sendromlular Derneği Kurucu Başkanı Zeynep Yerhan, Dev Çiçek Tasarımcı Esra Yuvayapan, Mesleki alanda Dünya Üçüncüsü olan Uzman Estatisyen Zehra Tuana Paköz, CHP Türkoğlu İlçe Başkanı Mimar Fidan Coşgan, Kahramanmaraş Otizm Derneği Kurucusu Ayşe Palabıyık Keten, yurtdışında önemli başarılar elde etmiş hukukçu kadın akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Küçükdağlı, Avukat Emine Nalçacı, kısa bir sürede Kahramanmaraş’ta ismini duyuran ve hızla büyüyen işletme LABUTİKA’nın Genç Girişimci kadınları Merve Buyrukçu ve Şeyma Çıkır,  Kahramanmaraş’ın ilk güzellik okulu Valentino’ nun Sahibi Ebru Semerci, çok sayıda bireyin daha sağlıklı yaşama adım atmasına vesile olan diyetisyen ve yaşam koçu Gülşah Yüzbaşıoğlu Kütükçü, Kahramanmaraş’a ilk kadın hobby ve mutfak atölyesini kazandıran  Atolye Zeytin Kurucuları Ayça Öksüz ve Gülnur Beğit adına Rabia İzmirli ve  Okul Aile Birliği Başkanı Zerrin Uyan’a plaketlerini Okul Müdürü Ayhan Kılınç takdim etti.

Plaket alan kadınlar kısaca başarı hikayelerini aktardılar ve programa emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Daha sonra program şehir dışından gelen Müzik Öğretmeni Elif Akkul’un piyano eşliğinde seslendirdiği eserler konukları adeta büyüledi.

BİZ KADINLAR BİRBİRİMİZİ YÜREKLENDİRELİM

Programın son konuşmasını yapan Sınav Koleji Eğitim Koordinatörü Ayşe Yiğiter, Okul Müdürü Ayhan Kılınç’a kadınlara verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ederek; “Kadınlar olarak lütfen birbirimizi destekleyelim. Birbirimizi tebrik ederek, teşekkür ederek, yüreklendirerek adım atalım. Hepimizin günü kurlu olsun” dedi.

Daha sonra Kolejin Kadın Öğretmenleri hep birlikte pasta keserek, programın finalini yaptılar.

Editör: Haber Merkezi