Şehitkamil Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılan turnuvada, Özel Sanko Okulları öğrencileri Teoman Efe Kuday, Alican Ekşi, Elif Zeynep Alageyik, Ezgi Çember, Eftelya Başak Bayseçkin, Timur Paydak, Mert Ryan Kıroğlu, Koray Çekici’den oluşan Sanço-1 takımı Bölge Şampiyonu oldu.

Bora Çarpınlıoğlu, Lidya Şahin, Ali Arda Gökçek, Arda Sabahlar, Utku Özpolat, Berkay Özkeçeci, Civan Can’dan oluşan Sanço-2 takımı da hazırladıkları robotlar ile ‘’En İyi Mekanik Tasarım Ödülü’’ne layık görüldü.

Türkiye finaline kalacak beş takımın seçildiği turnuvanın bölge finallerinde,10 farklı şehirden toplam 15 takım mücadele etti.Gün boyunca devam eden turnuvada 9-16 yaş arası öğrencilerden oluşan takımlar "Doğanın Gücü" temasıyla afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasında hayatta kalabilmek için ürettikleri yenilikçi çözümleri proje sunumlarıyla paylaştı.

Öğrenciler, hazırladıkları robotlar ile aynı tema ile robot masalarında robotlarına görevlerini yaptırdı. Ayrıca takım jürilerine nasıl iyi bir takım olunur, iyi bir takım çalışması nasıl gerçekleştirilir başlıklarında sunumlarını gerçekleştirdi.

Öğretmenleri M.Harun Bayseçkin, Mehmet Fatih Günaydın ve Ömür Durmaz danışmanlığında turnuvanın bölge şampiyonu olan Sanço-1 takımına kupa ve madalyaları Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Habip, Mekanik Tasarım ödülüne hak kazanan Sanço-2 takımına ise ödülü Bilim Karamanları Derneği Proje Koordinatörü tarafından verildi. 

Onuncusu düzenlenen turnuvayı ünlü tiyatro oyuncusu Hakan Bilgin sundu.



ÖZEL SANKO OKULLARI’NIN BAŞARI FORMÜLÜ

Her iki takımın 22-23 Mart 2014 tarihinde İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılacağını ifade eden Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, “Geçtiğimiz yıl da bölge şampiyonu olan öğrencilerimiz Lego Robot Kulübü çalışmalarıyla daha yaratıcı ve pratik çözümler üretebilen ürünler tasarlayabilmektedir. İki takımda yer alan öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.  

Köylüoğlu, akademik çalışmaları destekleyen bu tip faaliyetlerin öğrencinin kişisel gelişimde çok daha hızlı, etkili ve kalıcı birtemel oluşturduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

‘’Bu seneki teması doğal afetler olan Lego Liginde robot yapımının yanı sıra öğrencilere derslerde aldıkları bilgileri hayata geçirme fırsatı tanınması bizim için çok önemlidir. Çünkü okulumuzun akademik başarısının temelini bu tür çalışmalar oluşturmaktadır. Sosyal, sportif, sanatsal çalışmalar olmadan akademik başarı olmaz. ‘3S=1A’ Özel Sanko Okulları’nın akademik başarı formülüdür.”

Editör: Haber Merkezi