Geçmiş bürokratik, siyasi ve yerel yönetimlerdeki başarıları ile zirveye tırmanan Başkan Hanefi Mahçiçek 3 yıl içerisinde çok büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini, bu hizmetlere aralıksız devam edeceklerini, bu hizmetleri yaparken de hiç kimseye borçlarının olmadığını söyledi.

Adliye bitişiğinde yapımı devam eden belediye hizmet binalarının 8 aya kadar biteceğini belirten Mahçiçek, binanın şimdiye kadar bitmesi gerekiyordu, fakat bazı müteahhitlerin işi bitirememesinden dolayı geç kaldığını, bu kez kesin tarih vererek müteahhidin 8 aya kadar bu binayı bitirmesi gerektiğini kaydetti.

İKİ BÜYÜK TESİS YAPIYORUZ

Proje adamı, kaynak yaratmayı seven ve bilen Başkan Mahçiçek, ilçelerine çok yakın zamanda iki büyük tesis kazandıracaklarının altını çizdi; “Bu tesislerin birincisi Engelliler Bakım ve Eğitim Merkezi, ikincisi ise Down Sendromu Bakım ve Eğitim Merkezi, bu iki tesisinde ihalesini gerçekleştirdik, her iki tesisin inşaatında çalışmalar sürüyor. Ve Belediyenin bütçesinde hiç para çıkmadan yapıyoruz. Zira şehrimizde yardımsever insanlarımız çok. Bu tesisleri de yardımsever insanlarımızın maddi destekleri ile yapıyoruz. İnancım odur ki tesisler kentin geleceğine ışık tutacaktır.”

MARAŞ BİLGİ İLE BULUŞUYOR

Onikişubat Belediyesi olarak eğitime her fırsatta destek verdiklerini, bunun da sosyal belediyeciliğin bir görevi olduğunu ifade eden Mahçiçek, Belediyemizin hazırladığı “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor” projesinin kentte büyük yankı bulduğunu, bu kapsamda 77 bin öğrencinin sınava girdiğini, sınavlarda başarılı olan öğrencilerimize çeşitli hediyeler vererek, bütün çocuklarımızı okumaya teşvik ettiklerini ifade etti.



PROJE OKULLARI İLÇELERE

“Proje okullar” adı altında kırsal kesimlere 6 adet okul yaptıklarını, Bu proje okullarından bir tanesini de Onikişubat ilçe merkezine yapacaklarını belirten Başkan Mahçiçek, “Teknolojik gelişmeler ve sosyal değişmelerin eğitime yansımaları olmakta, bu durum eğitimin de farklı bakış açılarıyla ele alınmasını beraberinde getirmektedir. Diğer yandan bilgi çağında yaşanılması, iletişim araçlarının çok hızla gelişmesi, uluslararası ilişkilerin çok ön plana çıkması, eğitim kalitesinin artırılması hedefi, ortak alanın dışında daha yoğun eğitimlerin verildiği okulların varlığına ihtiyaç hissettirmektedir. Kısaca “proje okulları”

olarak adlandırdığımız okullarımız böyle bir ihtiyaç, hedeflerin ürünleri olarak düşünülmüş ve faaliyete geçirilmiş okullarımızdır. Bu okullarımızda yetişen çocuklarımız Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin geleceğine ışık tutacaktır.”

BASIN DOSTU BAŞKAN MAHÇİÇEK

işadamlarımızın devletten aldığı teşviki kuruşu kuruşuna yatırıma dönüştürdüğünü belirterek, bu yatırımlar sayesinde Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin en gelişmiş illeri arasında yer aldığını bu yatırımların hem Kahramanmaraş ekonomisine, hem de Türkiye ekonomisine büyük katkıları olduğunu ifade eden Mahçiçek, sohbetimizin sırasında konu basına gelince, her zamanki gülümsemesi ile kahkahayı patlattı, Onikişubat belediyesi olarak basına gereken desteği verdiklerini, vereceklerini söylerken, son olarak ‘basın dostu başkan’ yakıştırmamıza sadece ‘eyvallah, o sizin inceliğiniz’ cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi