Kahramanmaraş Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil’in Ramazan ayı sebebiyle yayınladığı mesajı şöyle;

   “Toplumda huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, 'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur' diye müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

   Ramazan ayı, oruçla, akşamları iftarıyla, verilen fitre ve zekatıyla ibadetlerle dolu bir aydır. Bu ibadetler dolayısıyla Ramazan, ayların en bereketlisidir. Mübarek Ramazan ayı, Müslümanlar için dayanışma ve kaynaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir aydır.

   Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. 11 ayın sultanı Ramazan ayı o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür.

   Bu mübarek Ramazan ayının aziz milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, özellikle İslam aleminde akan kanın durmasına, milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi