Seçimlerin ardından yeni kurulan iki metropol ilçemizden biri olan Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay, hizmet için kolları sıvadıklarını, hiç vakit kaybetmeden sahaya indiklerini ve bu yaz mevsimini boş geçirmeyeceklerini söyledi.

Gazetemiz Sahibi Neşe Yıldızhan ve Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci'nin makamında ziyaret ettiği Başkan Okay; çalışmaları hakkında da bilgiler aktardı.

Öncelikle personel yapılanmasını tamamlayama çalıştıklarını ifade eden Okay, en kısa sürede ekibin hazır olacağını ifade etti.

EKİPLERİMİZ SAHAYA İNDİ

Hazır olan ekiplerin sahaya indiğine dikkat çeken Okay, şunları söyledi: “Belediyemiz sınırları içerisine alınan yerleşim alanları özellikler de köylerimiz hizmette geride kalmış. Dolayısı ile yapacak çok işimiz var. Hiç vakit kaybetmeyeceğiz. Biz bütün bölgeyi elbette çok iyi biliyoruz. Sorunlara ve ihtiyaçlara hakimiz. Ancak teknik ekibimizin de bölge hakkında teknik bilgilere sahip olması gerekiyor. Şu an mahalle olan köylerimizde incelemelerde bulunuyorlar. Elde edilen veriler doğrultusunda bir an önce gerekli hizmetleri yapmaya başlayacağız” dedi.


MESLEK EĞİTİM KURSLARI

Her işsiz vatandaşın belediye de çalışma isteğinin olduğunu, bu yönde çok talep geldiğini ifade eden Başkan Okay; “Bizim yeni yapılanmayla personel fazlamız dahi var. Maalesef vatandaşımızın birçoğu belediyede çalışmak istiyor. Herkes verimli olduğu alanda çalışmalı.

Bu gün fabrikalar kalifiye işçi bulmaktan yakınıyor, vatandaşımızda iş bulamamaktan. Bu sıkıntı yetişmiş kalifiye eleman olmamasından kaynaklanıyor. Belediye olarak, meslek eğitim kursları vermeyi planlıyoruz. İnşallah bu projeyi uyguladığımızda bu sorun büyük ölçüde ortadan kalkacak” dedi.

BELEDİYECİLİK, SADECE İLLER BANKASINDAN GELEN BÜTÇE İLE YAPILMAZ

Beklenen bütçenin gelmemesinin sorun olmaktan çıkarılacağını söyleyen Başkan Okay; “Belediyecilik sadece iller bankasından gelecek parayla yapılmaz. Elbette belediye olarak kaynaklar yaratacağız. Bütçe sıkıntımız, bu yılsonuna kadar sürecek. Ancak önümüzdeki yıl hem iller bankasından gelen pay artacak. Diğer yandan belediyemizin gelir kaynakları artacak. Dolayısı ile bütçe sıkıntımız olmayacak” diye konuştu.


KENT MEYDANI KAZANDIRACAĞIZ

İlçenin bir kent meydanına ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Okay; “Seçim çalışmalarım sırasında da söylediğim gibi ilçemize çok özel bir meydan kazandıracağız. Yeni yapacağımız belediye ve kaymakamlık binamızla birlikte oluşturacağımız kent meydanını birleştireceğiz.

Tabi ilçemizin en yuğun yerine bu yapılanmayı inşaa ederek, sosyal donatılarla birlikte ilçemizin gelişmesine büyük ölçüde katkı sağlayacağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm imkanlarından sonuna kadar faydalanacaklarını ifade eden Başkan Okay;  hem belediyenin kazanacağını hem ilçenin hızla gelişeceğini ifade ederek, çarpık yapılanmanın da önüne geçileceğini vurguladı.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ İÇİN HAZIRLANIYORUZ

Sosyal belediyeciliğinde önemine dikkat çeken Başkan Okay; “Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle de örnek ilçe olmayı hedefliyoruz. Şu anda Ramazan Etkinliklerimizin hazırlığı içerisindeyiz.

Diğer yandan mahalle konumuna geçen köylerimizin gelişmesi adına teknik hizmetlerimizi sunarken, bir yandan da sosyal, kültürel ve eğitici faaliyetlerimizle de o bölgelerimizin gelişimini hızlandıracağız” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi