Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde dönemin beylerini, ağalarını, valilerini, belediye başkanları, kaymakamlarını, milletvekilini ve bürokratıyla birlikte önemli insanları konağında ağırlayan ve onlara yöre mutfağının eşsiz lezzetlerini sofrasında ikram eden 10 Kasım 1938 de Pazarcık’ın önde gelen insanlarından Hacı Mehmet Aksoy ile evlenen GÜLKIZ, konağa gelin olması dolayısıyla GÜLKIZ HANIM oldu. Bugün Pazarcık hükümet konağının yer aldığı semtte yer alan konak yıkılmış ve yerine aile fertlerinin yaşadığı apartman inşa edilmiş. GÜLKIZ HANIM Maraş mutfağında yer alan birbirinden lezzetleri yemekleri yapan ve yemeklerinden tadanları ustalığına hayran bırakan bir hanım imiş. Evlatlarına da Kahramanmaraş gastronomisinin birbirinden lezzetli yemeklerini tadında yapmayı öğreten Gülkız Hanım’ın adı geçtiğimiz ay İstanbul’un ofis kenti Kâğıthane DAP VADİSİ Z PLAZA DA Torunu Sevtap Suna tarafından açılan GÜLKIZ HANIM 1938 Kahramanmaraş Yöresel Lezzetleri Mutfağıyla yaşıyor.

Kahramanmaraş’ın sosyal medya kanalı 46 tv genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı’nın İstanbul da yaşayan hemşehrilerimizin birbirilerini daha iyi ve yakından tanımalarına ve alışverişten sosyal yaşama dayanışma bir olma düşüncesinde oluşturduğu 46tvhaberleri projesi kapsamında yazdığı haber dizisinde ünlü Türk halk müziği sanatçımız Cemile Sönmez’in tavsiyesiyle GÜLKIZ HANIM mutfağıyla tanıştı. Mekânı ziyaret ederek sadece Kahramanmaraş’ta tadacağınız memleketimize özgü yemeklerin her birinin tadına baktı nefisti.

Mekânın işletmesini yapan Gülkız hanımın torunu Sevtap Suna ile yaptığımız söyleşide neden mekâna Maraş Mutfağı adını koyduklarını sorduğumuzda GÜLKIZ HANIM anneannem ve memleketim KAHRAMANMARAŞ başka bir isim düşünmem olanaksızdı dedi. İstanbul da ulaşımı en kolay lokasyonda ve otopark sorunu olmayan bir vadi olan DAP VADİSİ içerisinde açılan Maraş Mutfağı’nda; ekşili köfte, yoğurtlu yuvalama, ekşili aya, içli köfte, mercimek köfte, sulu bezdirme, kuru dolma, ekşili çorba, Kahramanmaraş tarhana çorbası, Gülkız hanım çorbası, cevizli kıvrım tatlısı ve günlük değişen menü de her gün bir başka dillere destan Gülkız Hanım lezzetli yemekler ve daha fazlası için sizi ve dostlarınızı Butik Maraş Mutfağını tanımaya davet ediyoruz. İstanbul adliyesinden Çağlayan semtinden direkt mekâna ulaşabilirsiniz. Navigasyona Merkez Mahallesi Seçkin Sokak DAP YAPI Z Ofis Kâğıthane İstanbul yazmanız yeterlidir. Dap Z Ofis Altı No32 İletişim için 0536 872 80 66’yı arayabilir mekân hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için sosyal medya da: @gulkizhanimmarasmutfagi adresine göz atabilirsiniz.

Maraş Mutfağı hakkında bir dipnot yazacak olursak şehrimizin yetiştirdiği önemli yıldızlarımız buranın kısa zamanda müdavimi olmuş durumda. Dünyaca ünlü şeflerimiz, sanatçılarımız oyuncu ve sporcularımızın sıkça ziyaret ettiği mekân oldu.

Editör: Haber Merkezi