Mesajında üzüntüsünü dile getiren Başkan Mahçiçek “Tam 23 yıl önce bugün Bosna Srebrenitsa’da binlerce Müslüman acımasız bir şekilde katledildi. 11 Temmuz 1995 yılında, Birleşmiş Milletler’in ‘güvenli bölge’ ilan ettiği Srebrenitsa’da BM Koruma Gücü askerlerinin gözlerinin önünde gerçekleştirilen Srebrenitsa Katliamını büyük bir üzüntü ve acıyla yâd ediyoruz.

İnsanlık tarihinin en acı soykırımlarından olan Srebrenitsa’nın bu acı hatırasına maalesef ki dünya şahitlik etmiştir. Müslümanlara karşı yapılan bu zulmün, bu işkencenin tarifi yoktur. Umut ediyoruz ki, dünyada bu acılar son bulsun, barış sağlansın.

Onikişubat Belediyesi olarak “Gönüllerimiz Bir Sofralarımız Bir” Boşnakça “Jedno Srce Jedna Sofra” sloganı ile mübarek Ramazan ayında Krupa Belediyesi ile birlikte 1000 kişilik bir iftar yemeği düzenleyerek, Bosnalı kardeşlerimizle onların her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek adına bir araya geldik. Ve bundan sonraki süreçte de bu kardeşlik anlayışımız her daim devam edecektir.

Bu vesileyle, son dönem insanlık tarihinin en utanç verici hadiselerinden biri olan bu katliamda hayatını kaybeden masum halka ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Bosna halkına sabırlar diliyorum.” dedi.

 


Editör: Haber Merkezi