Seçildiği günden bu yana tecrübe ve birikimleri ile örnek belediyecilik sergileyen Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, aynı zamanda gerçekleştirdiği projeleriyle ilklere de imza atıyor.

Makamında ziyaret edip, çalışmaları hakkında bilgiler aldığımız Başkan Mahçiçek, 91 yılda yapılamayan yolları 90 günde yaptıklarını söyledi ve başarının hikayesini iyi bir ekiple yazdıklarını ifade ederek: “Kısa zamanda güzel işler yaptık. Ancak bu yaptıklarımız, yapacağımız hizmetlerin yanında hiçbir şey sayılır” dedi.

Kısa sürede 7’den 70’e herkesi kucaklayan hizmetlerle vatandaşın teveccühünü toplayan Başkan Mahçiçek, öncelikle yaklaşık 9 aydır gerçekleştirilen bazı hizmetleri kısaca şu şekilde aktardı: “Başlangıçtaki söylemimiz Yeni Türkiye idi. Onikişubat için de Yeni Onikşubat diyerek yola çıktık. Yeni demek; yenileşme demektir.

Bizim hedefimiz de; Onikişubat’ı model modern bir ilçe haline getirmek.

SÜPER MASA İLE VATANDAŞIMIZIN İŞİ KOLAYLAŞACAK

Sıfırdan başlamış bir belediyeyiz. Öncelikle sistemimizi kurmaya çalıştık. İlk etapta belediye içerisinde süper masa projesini hayata geçirdik. İstedik ki vatandaşımızın tüm işlerini burada tamamlayalım. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamen oturacak bu sistemle, belediyemize gelen vatandaşımız belediyeyi dolaşmadan, işlerinin tamamını burada halledecek. Belki Türkiye’de ilk defa yapılan bir sistem. Belediyelerde Beyaz Masa var. Ancak sadece istek ve şikâyet dilekçelerini alıyorlar. Bizdeki süper Masa, işlemlerin tümünü çözecek bir sistem.

PERSONELE EĞİTİM

Personel yapımızı dizayn ettik ve her hafta personelimize eğitim verildi. Her mevzuatta eğitim alındı. Çalışma arkadaşlarımızın performanslarını yükseltmiş olduk. Eksikleri hataları gördük ve düzelttik.

İyi bir yapı oluşturduk. Dikkat ederseniz, Onikişubat Belediyesinin kamuoyundaki imajı çok iyi. E çalışıyoruz da!

Makine parkımız yoktu, makineler aldık.

91 yılda yapılamayan yolları 90 günde yaptık. 128 mahallemiz var ve tamamında yollarımızın ihalesini yaptık. Geçenlerde de söylediğim gibi fiziki olarak gerçekleştirmemiz % 80’in üzerinde.

22 Milyon TL ayırdığımız bütçe ile özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarımızda yol diye bir şey yoktu, tamamının yollarını yaptık.  Çok önemli bir hizmet bu. Çocuklarımız çamura basamadan okula gidecek.

Sayın Valimiz Çağırgan’a gittiğinde beni aradı teşekkür etti. “Ben buralara jiple zor çıkıyordum, her yer yapılmış, teşekkür ederim” dedi. Sağolsunlar.


Bunların yanı sıra sosyal nitelikli projelerimizi hayata geçirdik.

Ramazan boyunca halkımızla iftarımızı açtık. Eskiden insanlarımız çekinirdi, fakirlik olarak görürdü, çadırlarda iftar açmayı. Ama bunu aştık. Kucaklaştık. Sizin de bildiğiniz gibi stadyumda düzenlediğimiz iftar programında 5 bin kişi vardı. Bu çok güzel bir olay.

Sitelerimizde kahvaltı yaptık. Komşuluk ilişkilerini geliştiriken, bir yandan da belediye ile vatandaşı yakınlaştırdık. Yeşilkent’te bir hanım kardeşimiz, “Sayın başkanım biz 12 yıldır burada oturuyoruz, hiç böyle bir araya gelmemiştik, Allah sizden razı olsun. Bizleri bir araya getirdiniz” dedi.

Komşuluk ta bu zaten.

Hoş geldin Bebek projesiyle, yeni doğan bebeklere içinde taşıma pusetinden tutun, iki takım elbise biberonuna kadar olan çantalar hediye ettik.

Okul zamanı, “kitaplar devletimizden, çantalar, defterler, belediyemizden” dedik. Fakir ailelerimizin küçükte olsa bütçelerine katkıda bulunmuş olduk.

8500 adet gıda paketi dağıttık.

Baktığımız zaman Allah’a şükür belediyemiz bu kısa dönemde gerçekten sıfırdan başlamış bir belediye olarak, çok yol kat etti.

İşçilerimizin bekleyeceği duraklar, hamallarımıza dinlenme yeri, Orman Dairesi civarına ve Piri Reis Mahallesine  küçük şelaleler yaptık. Dijital cihazlara mesajlar yazıyoruz. İnsanlarımıza uyarı mahiyetinde. Modern bir Pazar yeri yaptık ve çoğaltacağız.

Bu yaptıklarımız, yapacaklarımızın çok az bir kısmı.”

BİZLER AK PARTİLİ BELEDİYELERİZ,

HİZMETİN VE BAŞARININ ADRESİYİZ

“Sizin belediyecilikteki başarınız başkalarını rahatsız etti mi? Kamuoyunda bu şekilde yorumlar var” sorusuna ise Mahçiçek’in cevabı şu şekilde oldu:

“Bizler Ak Partili belediyeleriz. Birbirimizin arasında Allah’ın izniyle hiçbir sıkıntı olmaz. Biz her zaman diğer arkadaşlarımızla birlikte ortak çalışmaların içerisinde hep var oluruz. Tabiki önce kendi belediyemizden sorumluyuz. Yani kendi alanımızdan. 360 bin nüfusumuz var. Ve dağınık bir coğrafya. 30 ilden büyük bizim ilçemiz. Ve her yere ulaşmak için bütün gayretimizi gösteriyoruz.

Bir başarı varsa ki var Allah’a şükür var. Bu başarı sadece bizim değil. İl Teşkilatımızın, Büyükşehrimizin ve Onikişubat İlçe Teşkilatımızın, belediye meclis üyelerimizin, çalışanlarımızın. Biz başarının ekip ruhuyla olacağını her fırsatta ifade ediyor ve bu ruhla çalışıyoruz.” 

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA KONUT MÜJDESİ

Toplumun her kesimini kucaklayan ve vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için projeler üreten Başkan Mahçiçek, engelli vatandaşlarımıza da öncelik tanıdıklarını, engelleri kaldırmaya çalıştıklarını ifade ederek: “Engelli vatandaşlarımız için belediyemizin girişine asansör yaptırdık. Engeli burdan kaldırmaya başladık. Ve belediye meclisimizde engelli vatandaşlarımız için bir karar aldık. Toplantılarda huzur hakkını hiçbir arkadaşımız almayacak. Onları toplayıp, engelli vatandaşlarımıza akülü araba alıp vereceğiz. Hem komisyon hem de meclis toplantı hakları almayacağız.

Toplu konut projemiz var. Engelli vatandaşlarımıza kontenjan ayırdık. Giriş katlarımızı engelli vatandaşlarımıza ayırdık.

Diğer yandan down sendromlu çocuklarımıza park yapacağız. İçinde eğitimden tutun cafesine kadar olacak. Hem eğitilecekler hem de çalışacaklar.  Bizler bu vatandaşımızın yaralarına merhem olacağız” dedi.

GELENEKLERİ GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ

Gelenekleri gelecek nesillere aktarmak, yaşatmak için projelerinin olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek: “Şu an 115 okulumuzda bütün sınıflarda Hacivat Karagöz oyunu oynatıyoruz.  Çocuklarımızı hem bir an olsun ders stresinden uzaklaştırıp ve hem de eski oyunlarımızı öğrenmelerini sağlıyoruz.  Yine, geçmişte bizim çocukluğumuzda oynadığımız oyunları hatırlatan parklar yapacağız. Çizgi, oynama halat oynama vs.“

İlçede yurt eksiğinin yaşandığına da dikkat çekerek, yurt yaptıracaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Mahçiçek, ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet sunduklarını söyledi.

GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ

Gençlik Merkezi Projesini hayata geçirmek için geçen hafta Anakara’ya gittiğini gerekli görüşmeleri yaptığını söyleyen Başkan Mahçiçek: “ Bir arsa ayarlayıp, gençlik merkezi kuracağız. Bütün sosyal donatıların içinde bulunduğu gençlik merkezi projemiz var. Gerekli görüşmeleri yaptım. Fiziki alan sıkıntımız var. Tiyatro, ekibi, sanatsal etkinlikler yapmak istiyoruz. Ve bir çocuk bandosu kurmak istiyorum. İnşallah hepsini bir bir gerçekleştireceğiz” dedi.

PERSONEL ALIMI YOK

Başkan Mahçiçek’in en büyük sıkıntısı ise herkesin belediyede çalışmak istemesi. Belediyede işçi alımı yoktur, tabelasının asılmasına rağmen çok sayıda kişinin iş başvurusu için geldiğini söyleyen Başkan Mahçiçek; “Şu an belediyemizde 870 işçi çalışıyor. Alma imkânımız yok. Birde inşamızda şöyle bir algı var ‘biz belediyeye gelirsek, yatarız.” Böyle bir şey yok, burası hizmet yeri. Ayrıca biz memur almıyoruz” dedi.

YENİ HİZMET BİNASI İÇİN YER BELİRLENDİ

Yeni hizmet binası DSİ lojmanlarının olduğu yerin belirlendiğini söyleyen Başkan Mahçiçek; “İşlemler başbakanlıkta. İmza bekliyor. İnşallah Belediye Binamızın yanına asfalt pilenti kuracağız. Hazırlığını yapıyoruz. Önümüzdeki yıl dağ taş asfalt olacak” dedi. 

TÜRK SANAT MÜZİĞİ HAYRANI

Siyasetten uzaklaşıp, yüzünde her zaman bir tebessümle küçük büyük herkesin sevgisini nasıl kazandığını ve şıklığını sorduğumuz Başkan Mahçiçek’in, aynı zamanda Türk Sanat Müziği hayranı olduğunu da öğrendik.

Sohbetin sonunda şunları söylüyor; “Ben yetim büyüdüm. Çok sıkıntı çektim. Ama Cenab-ı Hak bizi çok iyi yerlere getirdi. Bize vazife yükledi. Pozitif olursak, her şey güzel olur. Etrafımızı da mutlu etmek gerek.

Hizmet heyecanı bizi mutlu ediyor.

Şık giyinmeme gelince eşim bu konuda en büyük yardımcım. Ve iyi kıyafet karşınızdakine değer verdiğinizi gösterir.

Aynı zamanda Türk Sanat Müziği hayranıyım. Beni dinlendiriyor.

İnşallah belediyemiz bünyesinde Türk Sanat Müziği, Halk Müziği ekibi kuracağız ve diğer sanatsal faaliyetlere de öncülük edeceğiz” diye konuştu. 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi