Rıdvan Hoca camiinde yapılan bayanlar programı, Kurs öğreticisi Derya Akkök’un gönülleri mest eden Kur’an tilavetiyle başladı.  Kurs Öğreticisi Meryem Kavak açılış konuşmasında bayanlara, Peygamberimizin bizlere bıraktığı iki emanet olan Kur’an ve Sünnete sımsıkı sarılmalarını istedi.

Dulkadiroğlu Müftülüğü Vaizesi Neşe Kömür bayanlara yönelik dua ile başladığı konuşmasına “Hz. Peygamber, Tevhid Ve Vahdet” konulu kutlu doğum ana temasını anlattı.



Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher yaptığı selamlama konuşmasında bayanların kutlu doğuma verdiği öneme değindi, tavsiyelerde bulundu. İl Müftüsü Gevher konuşmasında; “ Kutlu doğum programlarında Peygamberimize olan aşkınızı, sevginizi, muhabbetinizi gösterdiniz, göstermeye de devam ediyorsunuz. Bu sevginin çok büyük bir karşılığı var bunu bilesiniz. Her an her vakit hazırlıklı olmalıyız. Allah ve Resulünü sevmek çok önemli. Peygamberimizin evrensel bir sözü var, “Kişi sevdiğiyle beraberdir.”
 


Can Kur’an Kursu idarecisi Fatma Boğaz’ın yönetimindeki öğrenciler, Semazen, Şiir ve ilahi dinletileriyle programa renk kattı. Ayrıca hafızlık öğrencilerinin, Peygamber efendimizin sünnetleri ve ona olan özlemi anlatan Hadis ve kıssalarla süslenen program bayanların beğenisini topladı.

Programda ayrıca öğrencilerin, Türkiye diyanet vakfının “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasına katkılarından dolayı Rıdvan Efendi Kur’an Kursu yöneticisi Meryem Kavak’a İl Müftüsü Muhammed Gevher tarafından bir teşekkür belgesi takdim edildi.



Kurs öğreticisi Meryem Kavak’ın hatim duasının ardından misafirlere Cami İmam Hatibi Mehmet Tüten ve dernek başkanı Mustafa Kelebek’in büyük özverisiyle hazırlanan Kutlu doğum pilavı ikramıyla program son buldu.

Kutlu doğum programına İl Müftüsü Muhammed Gevher, Dulkadiroğlu Müftülüğü Vaizesi Neşe Kömür, Hz. Ali, Şerefiye, Karamaraş, Selimiye Kur’an Kursları öğreticileri ve öğrencileri ile mahalle halkı katıldı.



HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN/DİYANET TV
Editör: Haber Merkezi