Kahramanmaraş’ın il genelinde uzun yıllardan beri Özel Öğretim alanında faaliyet sürdüren Özel Öğretim kurumun kurucusu/idarecisi bir araya gelerek yeni bir dernek kurdular.

Kurucu Başkan Mehmet Fatih Erdoğan, : “Kahramanmaraş Özel Öğretim Kurumları Derneği KÖK-DER- BİR” adını alan ve 18 Mart 2016 Cuma günü kuruluş evraklarını İl Dernekler Müdürlüğüne teslim eden ve geçtiğimiz günlerde kuruluş izni verilen dernek Dernek  yönetim kurulu üyeleri  önceden belirlenen gündem maddelerini görüşmek maksadıyla ilk toplantısını yaptı.

Toplantı sonrasında basına bir açıklama yapan  Dernek Başkanı Mehmet Fatih  Erdoğan şunları söyledi; “Kahramanmaraş’ta eğitim – öğretim faaliyeti sürdüren özel dershaneler, 2002 yılında kurdukları Kahramanmaraş Dershaneler Birliği Derneği, (KAR. DER. BİR.) çatısı altında 12 yıl boyunca kendi mesleki gelişimlerine ve Kahramanmaraş’ın eğitim ve öğretimine ciddi katkılar sağladılar. Dershanelerin kapatılmasından sonra maalesef kurumlar arasında büyük bir boşluk yaşandı. Kurumlara zarar veren bu boşluğu kapatmak isteyen bazı Özel Öğretim Kurumlarının kurucuları/idarecileri bir araya gelerek yeni bir dernek kurmaya karar verdiler. 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarını resmi ve özel kurumlar karşısında temsil etmek, üyeler arasındaki dayanışmayı sağlamak, üyelerin hak ve çıkarlarını korumak amacıyla tarafımızdan “Kahramanmaraş Özel Öğretim Kurumları Derneği” isimli derneği kurduk.

      Önümüzdeki hafta içerisinde Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizde faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarımızı ziyaret ederek derneğimizin amaçlarını ve bu amaçların gerçekleşmesi için yapacağımız faaliyetleri anlatacağız. Bu güzide kurumlarımızı derneğe üye olmaları için davet edeceğiz. Cenab-ı Allah’tan yeni kurulan derneğimizin ilimizin, ülkemizin ve tüm insanlığın yararına işler yapması, hayırlı hizmetlere vesile olması yönünde bizlere aşk, şevk ve güç vermesini niyaz ediyorum” dedi.

     Kahramanmaraş ilindeki tüm okul, kurs merkezi üye yapmak için kurumlara ziyaretlere başladıklarını ifade eden başkan Erdoğan:

     Derneğin görev dağılımı ve kurucu üyeleri şu isimlerden oluşmaktadır;

Mehmet Fatih ERDOĞAN: Başkan

İbrahim GÜLSU: Başkan Yardımcısı

Mehmet CEYHAN: Sekreter

Mehmet Sait YILMAZ: Sayman

Yönetim Kurulu Asil Üye: Muhammet Kasap

Yönetim Kurulu Yedek Üye: İbrahim Kara

Yönetim Kurulu Yedek Üye: Zafer BAŞA

Yönetim Kurulu Yedek Üye: Şehmuz Kahraman

Yönetim Kurulu Yedek Üye: Ayhan PELTEK

Yönetim Kurulu Yedek Üye: Muharrem ERANTEPLİ

    Eğitime hizmet eden herkesin derneğe üye ola bileceğini ifade eden başkan Erdoğan: “ Yukarda isimleri zikredilen ve uzun yıllardan beri Kahramanmaraş’ımızın Eğitimine katkılarına şahit olduğumuz değerli şahsiyetlere yeni çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyor, başarılar diliyoruz. ,” dedi.  

 

Editör: Haber Merkezi