Hafta içinde, Binevler yolu üzerindeki Penta Park altında, sahipliğini ve işletmeciliğini Nilgün Bastırmacı’nın yaptığı Nil Sultan Cafe’deki iftarda konuşan, aynı zamanda da derneğin kurucu başkanlarından olan Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Kibar Özdemir, misafirlere katıldıkları için teşekkür etti, 2006 yılında kurulan derneğin, geçmişte, bu şehirde valilik yapan bürokratların desteğini gördüğünü kaydederek, onlara teşekkürü unutmadı.


   Özdemir, konuşmasında, başkanlığı döneminde mikro krediyi girişimci kadınlarla tanıştırdığını da belirterek,  “Belediye eski başkanı Mustafa Poyraz’ın da katkıları ile, kadınların el emeği-göz nuru eserlerini pazarlama, sergileme imkanı bulduk. Antakya Medeniyet korosunu bu şehre getirdik, Anadolu girişimci kadınları Kahramanmaraş’ta topladık, onları ağırladık, şehrimizi tanıttık. Birçok çalışmalara, kadınların iş hayatına atılmasında önemli roller üstlendik. Üyelerimiz adına, iş hayatında olması gereken kadınlarımız adına önümüzdeki dönemi de taçlandırmak istiyorum. Yardım sandığı oluşturmak istiyorum” dedi…


KOOPERATİF KURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ


   En önemli ve ciddi buldukları proje olarak, üyeleri adına bir konut kooperatifi kurma düşüncesi olduğunu da vurgulayan ve bugüne kadar Kahramanmaraş’ta en etkili sivil toplum kuruluşları arasında yer alan KAGİD Başkanı Özdemir, en önemli ihtiyaçlarının bağımsız bir dernek binası olduğunu, çalışanlar için bir kadın lokali düşündüğünün altını çizdi, bu dönemde kadınlar adına, onların iş hayatı adına güzel projelere imza atacaklarını belirterek sözlerine son verdi.


BULGAN; KİBAR HANIMI TEBRİK EDİYORUM


   İftara katılan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr.Erkan Bulgan ise, iftarda olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi, Kibar Özdemir ve arkadaşlarına teşekkür etti,  “Başkanımız Kibar hanım, döneminde çok güzel faaliyetlere imza attı, hedeflerini açıkladı. İnşallah emellerine ulaşırlar, bu  arada, girişimci kadınlarımız adına bizse düşen bir talepleri olduğunda, yanlarında olacağımı belirtmek isterim” diye konuştu.

   Kent Konseyi eski başkanı Zeynep Arıkan ise iftar için teşekkür etti, Özdemir ve arkadaşlarına başarı dileğinde bulundu.
















Editör: Haber Merkezi