Saffron Otelde gerçekleştirilen, S.S. Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Kahramanmaraş Bölge Birlik Başkanlığı 34. Olağan Genel Kurulunda oy birliği ile Ali Rıza Kekeç tekrar Bölge Birlik Başkanı seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Başkanlığına Malatya Bölge Birlik Başkanı İsmet Bayram seçildi.

Gündem maddelerinin uygulanması ve yeni yönetim listesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından bir konuşma yapan Başkan Ali Rıza Kekeç:  

Sizlerin teveccühü ile göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Bölge Birliğimize bağlı kooperatiflerimizin daha güçlü olması esnaf ve sanatkarlarımıza hizmetlerin en iyisini ulaştırmanın çabasını gösterdik.

Ekonominin bel kemiği sosyal hayatın temel taşı olan esnaf ve sanatkarlar; Kendilerine sunulan imkanları devletine ve milletine, fazlasıyla ödeyen büyük bir topluluktur.

Merkez Birliğimizin öncülüğünde 59.ncu hükümet ve T. Halk Bankası Genel Müdürlüğü nezdinde yapılan girişimler sonucu; 2012 ve 2013  yılının ilk aylarında ortaklarımız adına önemli gelişmeler yaşanmıştır.

Geriye dönük yüksek faizlerden arınarak, bugün için 1 yıl lık kredilerde % 4 ve 1 yıl üstü kredilerde ise % 5 ile en düşük kredi dağıtan kurumuz. Yine Ortaklarımız için kullandırılan kredilerde, yapılan kesintilerin oranları 2012 yılında % 5 iken bugün itibari ile  % 3,5’a düşürülerek, ortaklarımız lehine çok düşük faizlerle kredi kullanmaları sağlanmıştır.

Yine Bölge takip oranlarımız ise 2009 yılı sonu itibariyle;

% 52,86 iken 2010 yılında bu oran % 28,30 a 2011 yılının sonunda ise % 14,12 ye bugün ise % 13,40’a düşmüştür. Bu veriler de göstermek-  tedir ki; Kahramanmaraş Bölge Birliği olarak Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almaktayız. Buna paralel olarak; kullandırılan plasmanda ise, 2011 yılı itibariyle 68 milyon 900.TL olan plasmanımız  bugün itibariyle 97 milyon 800.TL seviyelerine ulaşmıştır. Mevcut bu durum da bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.

Sizlerden aldığımız güç ve destekle, hizmetlerimizi daha iyiye, ve daha güzele ulaştırmanın gayreti içerisinde olmaya devam ettik ve devam edeceğiz.

Yine Merkez Birliğimizin Tokbys on-line sistemi hakkında kooperatif muhasebecilerine birliğimiz tarafından seminer düzenlenmiş olup, gerekli bilgi aktarımları sağlanıp, şu an bu sistemi birliğimiz bünyemize yerleştirerek on-lıne noktasında tek bir elden tüm kooperatiflerimizle bağlanmış durumdayız.


Kıymetli delegeler; Bizim kooperatifçilik ten muradımız, kooperatiflerimize ve onların haklarının korunmasına hizmetten ibarettir.

Şunu biliyoruz ki ahlaki temeller üzerinde yükselmeyen bir yönetim, kalıcı olmayacaktır.

İnandığımız adımları atmaktan asla çekinmeyeceğiz. Kooperatifciliğin kirlenmesine, yolsuzlukların alıp başına gitmesine geleceğimizin hortumlanmasına, bağlı kooperatiflerin bölge birliği arasında güven bunalımlarının yaşanmamasına ve kurumlarımızın adım atmasını engelleyecek asırlık kısır çekişmelere izin vermeyeceğiz.

Bölge Birliğimizle beraber kooperatiflerimizin de her  alanda yeni gelişmelere ayak uyduracak ve kendisini her zaman yenileyecektir.

Kooperatiflerimiz farklı siyasal eğilimlerden büyük bir hoşgörü içinde birlikte bulunduğu ortak çıkarlar için meşru ve demokratik çizgide çaba gösterdiği bir emek ocağıdır.

Neler yaptığımızı neler yapacağımızı anlatıyoruz. Ama bu yaptıklarımızı kesinlikle yeterli görmüyoruz.

Kendimizi anlatırken haddimizi bilerek şaşmaz ölçüyüde  elden bırakmıyoruz. Kendi kararlarımızı mutlak doğrular olarak kabul etmiyoruz. İnsan olduğumuzu ve hata yapma ihtimalimizi göz ardı etmiyoruz.Hakkaniyet ölçüsünü elden bırakmıyoruz ve gurura kapılmıyoruz, Sizlerin sevgisini bugün olduğu gibi yarın da kazanmak istiyor ve gök kubbe altında, hayırla yad edilmek istiyoruz.

Kendi içinde küçük tartışmalardan arınmış, barış ve istikrar misyonu olarak, etkili görevler üstlenmiş bir bölge birliği için gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

Çünkü biz bu işe aşkla ve sevda ile girdik. Bölge Birliğimizin mevcut imkanlarıyla sizlere hizmet ediyoruz.

Sizlerin ortak aklı ve vicdanı olmaya çalışıyoruz. En yıkıcı eleştirilerle incitildiğimiz zaman bile metaneti elden bırakmadık. Sizlerden biri olduğumuzu bu gerçeği yönetimde bulun-duğumuz yıllar içinde hiç aklımızdan çıkarmadık. Sizlerin emanetini taşımanın ağır sorumluluğunu hiç unutmadık,

Bulunduğumuz makamın üstlendiğimiz sorumluluklarınn gereğini yerine getiren, sizlerin temsilcisi, sözcüsü, olduğumuzu unutmadık. Biz sadece sizin bize emanet ettiğiniz bu imkanın sizin menfaatlerinizin korunması için en iyi şekilde, değerlendirmeye çalışıyoruz. Verdiğimiz sözleri hiçbir zaman unutmadık. Kıymetli delegeler; K.Maraş Bölge Birliği olarak sizlersayesindedir ki artık o mecalsiz ve hasta yönetim değildir.


Bölge Birliğimiz bizim dönemimizde adeta küllerinden yeniden doğmuştur. Bu kongre sizinle birlikte, yürüyüşümüzün olgunluk noktasıdır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi geldiğimiz noktada durmayarak inşallah çok daha ulvi gayelere, çok daha büyük hedeflere varacağız. Sizler bu Yönetime sonuna kadar sahip çıkmaya devam ettiğiniz sürece bizler gecemizi gündüzümüzü sizlere feda etmeye hazırız.Sizlerden aldığımız güç ile aşamayacağımız engel yoktur. Allah utandırmasın diyor, yolumuz açık olsun, kongremizin tüm bölgemize bağlı kooperatiflerimize, hayırlar getirmesini dilerim.”

Kongreye Bölge Birlik Başkanlığına bağlı kooperatiflerin yanı sıra, Malatya Bölge Birlik Başkanı İsmet Bayram, Gaziantep Bölge Birlik Başkanı M. Sadık Anlar, Küçüğk Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kır katııldı.

4 Yıllığına seçilen S.S. Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Kahramanmaraş Bölge Birlik Başkanlığı Yönetim Kurulu Şu isimlerden oluşmakta: Başkan Ali Rıza Kekeç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Mirik, Muhtar Deniz, Yaşar Bozdağ, Bahadır Yaşar, Cuma General ve Hasan Abacı. 


Editör: Haber Merkezi