Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi (KAPAM) Derneği Başkanı İbrahim Azkara, Kahramanmaraş’ta konuşulması gereken birçok konunun konuşulamadığını ve bu nedenle de Kahramanmaraş’ın yerinde saymaya devam ettiğini söyledi.

Azkara, beraberinde yönetim kurulu üyeleri İsmail Yaşar, Alâeddin Oruç, Oktay Azkara, Erdem Aslan ve Özgür Haber Gazetesi Sahibesi Neşe Yıldızhan birlikte gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulundu. Kahramanmaraş’ta konuşulması gereken birçok sorun olduğu halde bu sorunların yeterince konuşulmadığını öne süren Azkara, toplumun öncü kuvveti olarak değerlendirdiği sivil toplum kuruluşlarının da, basının da, kanaat önderlerinin de, iktidarı ve muhalefeti ile siyasetçisinin de konuşmaktan çekindiğini belirterek, “Bu nedenle çözümlenmesi gereken bir çok sorunumuz da çözümlenmiyor ve Kahramanmaraş hep yerinde sayıyor” değerlendirmesinde bulundu.

ELEŞTİRİP KENARA ÇEKİLME KOLAYCILIĞI OLMAYACAK

“Kahramanmaraş’ı bütün olarak ele alıp, olaylara ve şartlara göz attığımızda görüyoruz ki sorunlar yeterince konuşulmuyor” diyen KAPAM Başkanı İbrahim Azkara, KAPAM’ın amacının sadece eleştirip kenara çekilme kolaycılığına kaçmak olmadığını ce sorunların sürekli gündemde tutulması olduğunu söyledi. Azkara “Bildiğiniz üzere yaşadığımız dünya, teknolojik gelişmeler ışığında her geçen gün biraz daha küçülüyor. Dünyanın herhangi bir yerindeki müspet ya da menfi farklılaşma aynı anda yaşadığımız toprakları ve değerleri de yakından etkiliyor. Bu hızlı ve baş döndürücü gelişme toplumları birbirine yakınlaştırıyor. Dünyadaki sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal gelişmeler her zaman o toplum üzerinde olumlu etkiler bırakmıyor” dedi.

Dünyadaki bu gelişmelerden Türkiye, Türkiye’de yaşananlardan da Kahramanmaraş’ın etkilendiğine dikkat çeken KAPAM Başkanı İbrahim Azkara, “Onun için bizlerin, toplumsal değerlerimize sahip çıkması, etkileşimin kültürümüzü yozlaştırmaması, ekonomimizi pozitif etkilemesi, sosyal yaşamımızda köklerimizden bizleri koparmaması ve ülkenin siyasal ikliminden olumlu etkilenen bir şehir yapılanması çalışma konumuz olacaktır” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi